Milletvekili Yıldızdan Kandil Mesajı

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız,Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.Milletvekilli İbrahim Halil Yıldız,Yayı...

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili ve MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız,Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.Milletvekilli İbrahim Halil Yıldız,Yayımladığı kandil mesajında şu ifadelere yer verd:”Miraç'ın, Peygamberimiz Hz. Muhammet'in (SAV) şahsında, insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku olduğunu belirten Yıldız:"Mübarek üç ayları idrak ettiğimiz bu günlerde, içinde barındırdığı mübarek gecelerden olan "Miraç Kandil'ini kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV) şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkunu simgeleyen bu gecenin özünde her türlü kötülükten arınma insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır.Miraç Kandili; insan gönlünün aydınlandığı, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı kandil gecelerinden biridir.Miraç bir yükseliştir, bir hedeftir, hem maddi hem manevi alanda yükselmek çalışmak ve ilerlemekte. Miraç ilimde, ahlakta, sanatta, hukukta, iktisatta, medeni olmada kısacası insanlığa faydalı her alanda başarılı olmaktır. Miraç kötülükten iyiliğe, çirkinlikten güzelliğe, cimrilikten cömertliğe nefretten sevgiye, dağınıklıktan birliğe, ulaşmayı başarmaktır.Bu mübarek gecede yüce dinimiz İslam'ın "yaratılanı severiz yaratandan ötürü" prensibini hatırlayıp gönül kapılarımızı herkese açarak, sevgi, saygı ve hoş görü ortamının kurulmasına, birlik beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Böylesine mübarek geceler; bizim için kendimizi sorgulama, yenileme, ahlakı erdemlere adım adım yükselme imkânı olmalıdır.Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer hemşerilerimizin Miraç Kandil'ini kutluyor; İslam âlemine, ülkemize ve Kadim Şehrimiz Urfamıza hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum."Dedi.

#

13 Nis 2018 - 14:08 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.