Millet "HARIL HARIL", Bizimkiler "HORUL HORUL"

Yerli otomobil için babayiğitlerin isimlerinin tespit edilmesinin ardından bu yatırımın nerede yani fabrikanın nerede yapılacağı konuşulmaya başlandı.

Urfalı
Haber albümü için resme tıklayın

Birçok il bu yatırımı kentine çekmek, istihdamı kendi sınırlarında karşılamak için harıl harıl çalışmaya başladı.

Ticaret ve sanayi odaları öncülüğünde, belediyeler, üniversiteler,

STK

'lar komisyon oluşturup kentin milletvekillerinin desteğiyle de Ankara'da konuyu gerekli mercilere taşıyor. Bazı Milletvekilleri ise her toplantıyı fırsat bilip yatırımı kendi kentine çekmeye çalışıyor.

MİLLETVEKİLLERİ YARIŞTI, URFA BAKTI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının,

TBMM

Plan ve Bütçe Komisyonundaki 2018 bütçesinin görüşmelerinde söz alan bazı milletvekilleri, yerli otomobili kendi seçim çevrelerinde istemelerinin gerekçelerini anlattı.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, İstanbul ve Marmara merkezli projelerden vazgeçilerek, yapılacak olan otomobil fabrikalarının mutlaka, ikinci Marmara olmaya aday olan Adana- Mersin-Niğde-Aksaray-Kayseri bölgesi içerisinde seçilecek bir yere yapılması gerektiğini belirterek Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den bu konuyu Bakanlar Kurulunda gündeme getirmesini istedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, yerli otomobil ile Türkiye'nin tarihi bir atılım yaptığını ifade etti.

"Bu atılımda bölgemizin de imzası olsun istiyoruz." diyen Aydemir, "Erzurum başta olmak üzere bölgemizde yerli otomobil üretimi için yeterli altyapısı olan iller var. Mesela yerli otomobili Erzurum'da üretin. Bu hal bölgemizde yaşanan göçü bütünüyle sıfıra indirecektir; buna inancımız tamdır." dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise konuşmasında, "Yerli ve milli otomobilin Zonguldak'ta yapılması istiyoruz." dedi.

Birçok Milletvekili kendi seçim çevresine bu büyük yatırımın yapılmasını isteyerek bir biriyle yarışırken Şanlıurfa Milletvekilleri bu duruma sessiz kalarak sadece izledi.

Urfanatik Gazetesi olarak umuyoruz ki Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Belediyeler, Üniversite, STK'lar komisyon oluşturup kentin milletvekillerinin desteğiyle de Ankara'da konuyu gerekli mercilere taşınır ve yatırımın Şanlıurfa’ya getirilmesi için çalışma başlatır.

20 Kas 2017 - 10:45 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.