Mevsimlik işçi 20 kadına iş imkanı sağladı

Şanlıurfa'da mevsimlik tarım işçiliğini yaparken aldığı mikro kredi desteği ile çeyiz atölyesi kuran 3 çocuk annesi 35 yaşındaki Dilek Aslan

Eyyübiye Mahallesi’nde oturan Dilek Aslan, her yıl 6 aylığına mevsimlik tarım işçisi olarak çeşitli illere giderken 9 yıl önce belediyeden aldığı mikro kredi ile evinde terzilik yapmaya başladı. Kredi borcunu kapattıkça yeni kredi çekerek işlerini büyüten Aslan, daha sonra çeyiz işine başladı. Mahallede kendi işyerini açan Dilek Asan, zamanla 20 dikiş makinası alıp 20 kadına iş verdi. Kadınları sigortalı yapıp asgari ücret ödeyen Aslan, ırgatlıktan patronluğa uzanan hikayesini şöyle anlattı:

"Ben tarım işçiliği yapıyordum. 2006 yılında komşularımızın mikro kredi adı altında destek aldıklarını görünce bende başvurdum. Evimin bir odasında terzilik yaptım, ardından çeyiz işine girdim. Evimin odası dar gelince 2010 yılında

KOSGEB

'den girişimcilik eğitimi ve aldım ve buradan kredi kullanarak atölye kurduk. Şimdi 20 kadına iş imkanı sağlıyorum. Beni mutlu eden para kazanmak değil, benim gibi 20 kadını daha ırgatlıktan kurtarmış olmaktır."
3 çocuk annesi Aslan, kendisine zorlu iş hayatında en büyük desteği ise eşinin verdiğini sözlerine ekledi.

07 Mar 2016 - 15:44 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.