Meraklıları fiyata bakmıyor

Turistler ucuzları hediyelik olarak alıyor pahalı tespihleri meraklıları ise satın alıyor. Şanlıurfa'da her meslek dalı için ayrı bir çarşı

Turistler ucuzları hediyelik olarak alıyor, pahalı tespihleri meraklıları ise, satın alıyor.

Şanlıurfa’da her meslek dalı için ayrı bir çarşı var, Turistler küçücük dükkanlardan oluşan çarşıda ürünlere bakarken zamanın nasıl aktığını fark edemiyor. Bunların başında da tarihi Gümrük Hanı geliyor

Handa çayını, kahvesini yada mırrasını içerek dinlenen, turistler küçük dükkanların önünde masalar üzerinde tespih çeşitlerini inceleyerek sık pazarlık sonunda alışveriş oluyor.

Gümrük hanında tespih atölyesinde Osman Karasapan, koleksiyoner ve özel yapım el işi tespih arayan turistler farklı hizmet sunuyor. Oltu, kehribar ve lületaşı gibi doğal taşlardan müşterilerine ürünler sunan Karasapan’ın bazı özel müşterileri farklı ürünler getirerek tespih yapmalarını istiyor.

Karasapan, “Atölyemizde kehribarın ham maddesini Afrika’dan getirilip atölyede işlendikten sonra tespit olarak vatandaşlara sunuyoruz burada getirilen ham madde makinden geçip ustalarımızın el emekleriyle işleniyor iyi bir işçilikle tespih yarım saatte bitiyor. Tespih fiyatları malzemeye göre değişiyor, sıkma kehribar, ateşli kehribar var en kıymetlisi sıkma kehribar birde damla kehribar var. Damla Kehribar nadiren bulunur Afrika bölgesinde bin yıl aşkın bir sürede meydana geliyor, çam ağacının ham maddesinden yapılıyor. Yosunlaşıyor, ondan sonra kayalaşıyor kayaları makinden kesip işlendikten sonra tespih şeklini alıyor.

Karasapan, Tespih malzemesi dışarıdan geliyor hepsi ithal yaptıklarımız tespihler 100 liradan başlıyor 3000 bin liraya kadar fiyatı çıkıyor turistler genelde ucuz tespihleri hediyelik olarak alıyor. pahalı olan tespihlerin özel meraklıları var onlar gelip alıyor" dedi.(Mustafa Bayar)

#

09 Eyl 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.