Mehmet Altan: Bu ülkede yazamaz hale Geldik

medyaya olağan bir baskı olduğunu ve bu ülkede yazamaz hale geldik dedi. Konuşmasını sürdüren Altan ' Arkadaşlar beni 'Gazeteci-Yazar” diye

medyaya olağan bir baskı olduğunu ve bu ülkede yazamaz hale geldik dedi.Konuşmasını sürdüren Altan, “ Arkadaşlar beni “Gazeteci-Yazar” diye tanıttılar ama bu ülkede yazamaz hale geldik. Yani medyaya olağanüstü bir baskı var. Ben hayatımda böyle bir baskı görmedim. Ancak konuşma üst başlığımız ise ne ilginçtir ki; “Demokratikleşme Paketi.” Size dikte edilen oyunu oynamadığınız zaman “Gazeteci-Yazamaz” hale geliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen ve moderatörlüğünü Şanlıurfa Baro Başkanı Avukat Ali Fuat Bucak'ın yaptığı 'Demokrasi Paketi ve Barış Süreci' konulu panele, 23'üncü dönem BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Gazeteci Yazar Bejan Matur, Sosyolog Prof. Dr. Mesut Yeğen, Gazeteci Yazar Mehmet Altan ve avukatlar ile vatandaşlar katıldı

Ufuk Uras, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Şivan Perver'in Diyarbakır ziyaretini değerlendiren Ufuk Uras, ziyareti son derece olumlu bulduklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Başbakanın katıldığı buluşmayı simgesel olarak önemli olduğunu düşünüyorum. Bütün bunların da bizim sayısız yaptığımız mücadelenin de bir sonucu olduğunu düşünüyorum”dedi.

Bejan Matur ise, "Sorunlar belli akil adamlar oluşturuldu ve bölge bölge dolaşarak sorunları dinleyip, listeler çıkardılar. Maddeler halinde yazdılar ve bu listeler Başbakana gitti.

Başbakan neticede bir paket açıkladı. Büyük bir tantanayla. Ben şöyle düşünüyorum. Bizim ve merkezde olanların bildiği talepler başbakana gitmiştir. Ama Başbakan çok büyük bir oyun kurucu, iddialı bir siyasetçi olduğu için her halde eline kalemi alıp şu olmaz bu olmaz şunu yaparsam Kütahya'dan oy kaybederim.

Bunu yaparsam bilmem nerede şu olur düşüncesiyle tamamen seçim ve siyaset endeksli bir kaygıyla geriye kırpılmış 3-5 paketten bize duyurulan maddeyi bıraktı. Umuyoruz devamı gelir diye düşünüyorum" dedi.(Mehmet Gülebak)

#

17 Kas 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.