Meclis Çölyak Araştırma Komisyonu Urfa'ya Davet Edildi

Meclis Araştırma Komisyonu çölyak hastalığının araştırılması için çalışma takvimini belirlemek üzere ilk toplantısını yaptı. Şanlıurfa'da

essehçi
Haber albümü için resme tıklayın

Çölyak hastalığının sebep ve sonuçlarının araştırılması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, çalışma takvimi, görevlendirilecek uzmanların belirlenmesi, komisyona davet edileceklerin tespiti konuları ele alındı.

Başkan Tamer, 3 aylık bir süre bulunduğunu, eksik kalan husus olursa 1 aylık ek süre isteyebileceklerini, dinlenilmesi veya görülmesi gereken kişi ve yerlerin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Doğan, Komisyon İlk Ağızdan Sorunları Dinlesin..

Dernek Başkanları adına söz alan Şanlıurfa Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan çölyak olan oğlunun yaşadıklarını anlatan Doğan, "Benim de oğlum çölyak hastası zaten bu nedenle bu yola çıktım ben çölyak hastalarında Engelliler sınıfına yönlendirilmesini istiyorum onlara da Engelliler tanınan haklar tanınsın Şanlıurfa'da Bin'in üzerinde Çölyak hastaları var Komisyon üyelerini Şanlıurfa'ya davet ediyorum gelsinler aileler ve Çölyak hastalarıyla bire bir görüşsünler onların sorunlarını ilk ağızdan duysunlar'dedi.

Doğan, Glüten İçeriz Yada Glüten İçermez İbaresinin Yazılması Gerekmektedir

Doğan, Çölyak hastaları ömür boyu diyet yapmak zorunda Glütensiz ürün fiyatları normal ürün fiyatlarından 7 yada 15 kat daha fazla Bir çubuk kraker 13 lira makarna 10 ile 15 lira glütensiz unun bir kilosu 10 liradan başlıyor.Bu yaşamı ömür boyu idame ettirmeye çalışan aileler için devlet desteğinin artırılması market ve kantin gibi yerlerde bu ürünlerin bulunması bütün ürünlerde glüten içeriz yada Glüten içermez ibaresinin yazılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Başkan Her hafta toplanmaya devam edecek olan komisyonun sonunda hayırlı bir sonuç alınmasını,yapılması planlanan kanun değişikliğinin tüm çölyaklılara hayırlı olmasını dilediklerini belirti.

11 Eki 2017 - 09:15 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.