Mangala Moda Oldu

Şanlıurfa Merkeze bağlı Sağlık köyünde 14 gözden oluşan 7 taş oyunu karşılıklı iki kişi her bir karşısında 7 göz her bir gözde 7 tane taştan

Şanlıurfa Merkeze bağlı Sağlık köyünde 14 gözden oluşan 7 taş oyunu karşılıklı iki kişi her bir karşısında 7 göz her bir gözde 7 tane taştan ibarettir toplam 49 taşla oyun başlıyor. oynanan oyunla ilgili açıklamalarda bulunan Merkeze Bağlı sağlık köyünden Yasin Atlı "mangala oyunu bizim tek eğlencemizdir atalarımızdan babalarımızdan beri bu oyun var bizler bu atamızdan kalan oyunu tekrar yaşatmak ve korumak için bu oyunu oynamaya davam ediyoruz bu taş oyunu kim kazanır kim karlı çıkar matematiği kuvvetli olan kazanır kazanırsa ne alır Acı mırra kahve ve çay ısmarlar köylerde sinema eğlence yeri yok bu da bizim eğlencemizdir başka bir amacı olmaz"( Naci ÇETİNDAĞ)

#

22 Nis 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.