Mali Destek Programları değerlendirildi

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında gerçekleşen toplantıda Ajansın 2015 Yılı Çalışma Programı ile Bütçesi ve 2015 yılında uygulanacak

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Ajansın 2015 Yılı Çalışma Programı ile Bütçesi ve 2015 yılında uygulanacak Mali Destek Programlarının detayları değerlendirildi.

Toplantıda; Temmuz ve Ağustos 2014 döneminde gerçekleştirilen faaliyetler, devam eden proje uygulamalarının ilerleme durumları, Ajansın 2015 Yılı Çalışma Programı ile Bütçesi ve 2015 yılında uygulanacak Mali Destek Programlarının detayları ele alındı.

Toplantıda ilk olarak; Ajans tarafından uygulanan 2013 yılı Ekonomik Gelişme (KOBİ) Mali Destek Programının uygulaması tamamlanarak hazırlanan Program Kapanış Raporu Yönetim Kuruluna sunuldu. Bu program kapsamında kendileriyle Nisan 2013 tarihinde sözleşme imzalanan Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki 63 işletmenin (KOBİ) projelerini tamamladığı belirtildi.

2014 yılı Temmuz-Ağustos döneminde Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında yapılan 21 proje başvurusu da toplantıda değerlendirildi. Gerçekleştirilen teknik ve mali değerlendirme sonucu başarılı olan 9 projeye yaklaşık 400 bin TL mali destek (hibe) sağlanması kararlaştırıldı.

Düzenlenen toplantıda son olarak; Ajans Genel Sekreterliğince hazırlanan 2015 yılı Çalışma Programı ve Bütçe taslağı Yönetim Kuruluna sunuldu. Proje teklif çağrısı yöntemiyle verilecek desteklere ilişkin olarak KOBİ Mali Destek Programı, Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı, Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı, Turizm ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı için Ekim 2014 sonunda proje teklif çağrısına çıkacağı bildirildi.

Toplantıya Vali İzzettin Küçük, Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun katıldı. Haber Merkezi

#

11 Eyl 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.