Malatya kayısıları, işsizlere ekmek kazandırıyor

Malatya'nın kayısıları Şanlıurfa'da satılmaya başlandı. Malatya'ya kayısı toplamaya giden bir vatandaş Malatya'dan getirdiği

Malatya’nın kayısıları, Şanlıurfa’da satılmaya başlandı. Malatya’ya kayısı toplamaya giden bir vatandaş, Malatya’dan getirdiği kayısıları, Şanlıurfa’da satıyor.

Kayısı satarak, geçimini sağlamaya çalışan vatandaş, mevsimlik işçi olarak gittiği Malatya’dan getirdiği kayısıları satarak, geçimini sağlamaya çalışıyor. Şanlıurfa’da çalışacağı bir işi olmadığı için, kayısı satmak zorunda olduğunu belirten vatandaş, sürekli mevsimlik işçi olarak, şehir dışına çalışmaya gittiğini, memlekete gelince de işsiz kaldığı söyleyerek, gündelik iş yapmak zorunda olduğunu belirterek, “yaz aylarında sürekli mevsimlik işçi olarak Malatya, Konya ve Ordu illerine çalışmaya gidiyoruz, memlekette yaptığım bir iş olmadığı için bunu yapmaya mecburum. Belli bir mesleğim olmadığı için, bir yerlere girip, çalışamıyorum, daha doğrusu kimse iş vermiyor bana. Bir yerlere girip çalışsam iş öğrenirim ama kimse alıp da eleman yetiştirmez. Ben de çalışmaya gittiğim Malatya’dan kayısıları ucuza alıp, burada satıyorum. Marketlerden daha ucuza sattığım için, müşterilerim oluyor, bu şekilde işlerimin iyi olduğunu söyleyebilirim ama kayısılar tükenince ne yapacağımı bilmiyorum. Benim gibi birçok vatandaş bu şekilde yaşamını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

#

09 Eki 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.