Mahkûmların Sağlıkla İlgili Tedavileri Zamanında Yapılmalıdır

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan ceza infaz kurumlarını denetleyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başsavcı Doğan 'Tutuklu

İlk olarak Şanlıurfa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna giden BaşsavcıDoğan’a, ceza infaz kurumlarından sorumlu Cumhuriyet Savcısı Alper UĞURER’de eşlik etti. Ardından Şanlıurfa Açık ile 1 ve 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında incelemelerde bulunan Başsavcı Doğan, personel ve hükümlülerle de görüştü. Hükümlü, tutuklu ve personellerin taleplerini dinleyen Başsavcı Doğan, kadın ve çocuk mahkum koğuşları, çocuk oyun alanları, kreş, tutuklu ve hükümlülerin yaşam alanları, ziyaretçi kabulünün yapıldığı görüşme odaları ile sağlık hizmetlerinin yerine getirildiği revirleri yakından inceledi.

PERSONELLERLE YEMEK YEDİ

Ceza İnfaz Kurumu personelleri ile birlikte öğle yemeği yiyen Doğan, 2012 yılında yaşanan yangın olayının bir benzerinin yaşanmaması için çok dikkatli olunması gerektiğini belirterek: “Bu tür üzücü olayların tekrarlanmaması için tedbirlerimizi artıracağız. Şanlıurfa böyle bir acıyı kaldıramaz. Üzerimizdeki sorumluluğun bilincinde olmalıyız. Göreviniz sırasında gereken dikkat ve özeni göstereceğinize inanıyorum. Ceza İnfaz Kurumları kamu gücünün en sıkı uygulandığı yerlerdir. Dolayısıyla herkesin işini hukuka, kurallara, ahlaka ve vicdana uygun bir şekilde yapması gerekir. Personellerin mahkûmlara kötü muamelede bulunmaları gibi bir iddiayı artık duymak bile istemeyiz. Bu tür algıların oluşmasının önüne geçeceğiz. Geçmişten gelen bazı kötü izleri silmek için çaba göstermelisiniz. Bunun için insani ve vicdani açıdan milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda hareket edeceğiz. Bizlerde elimizden geldiğince bunun takipçisi olacağız. Bugüne kadar büyük bir özveri ile çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bu vesileyle ebediyete intikal eden mesai arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

EĞİTİM

FAALİYETLERİNİN ÖNEMİ

Çocukların anne eksikliğini hissetmemeleri, oyun alanlarında kaliteli zaman geçirebilmelerine büyük önem verdiklerini sözlerine ekleyen Başsavcı Doğan; “Tutuklu ve hükümlülerin sağlık problemleriyle ilgili tedavilerinin zamanında yerine getirilmesi ve her türlü tedbirin alınması konusundaki talimatlarımızı ilettik. Bu konuda bir aksaklık yaşanmaması için büyük çaba harcıyoruz. Ayrıca hükümlülerimizin eğitim ve kültürel faaliyetlere katılımlarının sağlanması, bundan sonraki yaşamlarında topluma yararlı birer birey olabilmeleri için yapılacak çalışmalara ağırlık verilmesi öncelikli hedeflerimizden. Hükümlüler burada cezalarını infaz ederken, bundan sonraki yaşamlarının da alt yapısını hazırlayarak, onlara ileride huzur ve refah içerisinde yaşayabilecekleri bir yol haritası çizmelerine yardımcı olmak istiyoruz” diye konuştu.

15 Eki 2017 - 11:50 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.