Lübnan Kaçırılan Türk Pilotlarla İlgili Açıklama Yaptı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kaçırılan Türk pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kaçırılan Türk pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil yaptığı açıklamada "Türk pilotların bulunması için olağanüstü çaba sarf ediyoruz. Ülkemizdeki Türk vatandaşlarını koruyacağız." dedi. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kaçırılan Türk pilotların sağlık durumlarının da iyi olduğu bildirildi. Türk Hava Yolları pilotları Murat Akpınar ile Murat Ağca'nın Beyrut dışında ayrı ayrı yerlerde tutulduğu belirtildi.

İstanbul-Beyrut seferini yapan Türk Hava Yolları uçağının pilotları Murat Akpınar ve yardımcısı Murat Ağca ile ilgili Lübnan'da geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Lübnan'daki tüm güvenlik birimlerinin, kaçırılan Türk pilotlarını aramak ve serbest bırakılmalarını sağlamak için teyakkuzda olduklarını belirtti.

Mikati tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Gerekçesi ne olursa olsun kaçırma eylemleri kabul edilemez. Kaçırılan türbe ziyaretçilerinin serbest kalmasının yolu gayrimeşru başka bir kaçırma eylemi olamaz. Bu durum insan onuruna ve uluslararası hukuka da aykırıdır" denildi.

TÜRK BİRLİĞİ, GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRDI

Öte yandan, Lübnan'ın güneyinde görev yapan Birleşmiş Milletler Barış Gücü bünyesindeki Türk Birliği, Beyrut'ta Türk pilotların kaçırılması üzerine bulunduğu yerdeki güvenlik önlemlerini artırdı.

#

10 Ağu 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.