Lağım suyu çocukların oyun alanı oldu

Lagım suyu çocukların oyun alanı oldu -Kadir Devir- Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Sancaktar mahallesinde geçen atık su deresi çocukların

Lagım suyuçocukların oyun alanı oldu

-Kadir Devir-

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Sancaktar mahallesinde geçen atık su deresi, çocukların oyun alanı oldu. Açık havada geçen pis suyun çocukların sağlığını tehlikeye attığı kadar, çevreye de kötü koku saçıyor.

Daha önce haberlerimizde yer verdiğimiz derede temizleme çalışmaları yapılmış fakat dereye çöp dökülmemesi adına herhangi bir önlem hala alınmış değil. Dere içinde çıplak ayaklarıyla oyun oynayan çocuklar tehlikenin farkında değilken pis suyun içinde eğlenceli dakikalar geçiriyorlar.

Mahalleli atık su geçen dereyle ilgili gereken yerlere şikâyetlerini bildirdiklerini belirterek, herhangi bir çalışmanın yapılmadığını vurguladılar. Pislik içinde yaşayan mahalleliler durumun bir an önce düzeltilmesini istiyor.

Çocukların sık sık ateşli haslıklar geçirdiklerini belirten mahalleliler şark çıbanı gibi deri hastalıklarının yaygınlaşmasının asıl sebebinin ise dere olduğunu söylediler.

“YAZIN DA KIŞIN DA PERİŞAN DURUMDAYIZ”

Şikayetlere rağmen kalıcı çözüm bulunmadığını belirten Mustafa Güzel isimli mahalleli yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“ Sizin de gördüğünüz gibi çocuklar pislik içinde oynuyor. Biz her yere başvurduk, hiçbir fayda alamadık. Geliyorlar biz yapacağız diyorlar ama yapılmıyor. Yazın da kışın da biz perişan durumdayız. Derede burada kokudan geçilmiyor, çocuklar hasta oluyor. Köprü yapılmış gelin köprünün haline bakın, yarın öbür gün bu köprü yıkılır. Gelip temizliyorlar, fotoğraf çekiyorlar gidiyorlar.”

Çocukların hastalandığını ve şark çobanı olduklarını söyleyen Hamit Akçiftçi,“ Çocuklar pislik içinde oynayınca hastalık kapıyor, şark çıbanı oluyor. Çocukları doktora götürüyoruz, pislikten böyle oluyor diyorlar. Madem pislikten kaynaklanıyor ya burası hep temizlensin ya da kapatılsın. 25-30 senedir burası böyle bu sene pisliği daha fazla oldu. Hiç bakım yok, bakım ne geziyor. Çocuklar tutulmuyor, karınca gibi illa gidip orada oynuyorlar” dedi.

“ KALICI ÇÖZÜM BULUNMUYOR ”

Belediyenin temizlemesine rağmen tekrar eski hale dönen dereye kalıcı çözüm bulunmadığını vurgulayan Mehmet Aslan, kalıcı çözüm bulunması için herkesin masaya oturması gerektiğini söyledi.

#

11 Mar 2015 - 07:34 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.