Kutlu Doğum Hazırlıkları Başladı

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak 2006 yılından itibaren birçok noktada kutlu doğum etkinliği düzenlediklerini belirten Baytar bu sene de Peygamber

Peygamber Sevdalıları Platformu olarak 2006 yılından itibaren birçok noktada kutlu doğum etkinliği düzenlediklerini belirten Baytar, bu sene de Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa koordinatörlüğü olarak 22 merkezde kutlu doğum etkinliği düzenleyeceklerini ve bu merkezlerden birinin de Şanlıurfa olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Kutlu Doğum etkinliğinin 6 Nisan Pazar günü olduğunu ifade eden Baytar, "6 Nisan Pazar günü öğleden sonra saat 14.00 itibariyle Paşabağı miting alanında kutlu doğum etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Kutlu doğum etkinliklerini gerçekleştirmekten maksadımız Resululah (sav) hayatını bir daha hatırlamak Resululah (sav) siyretini tekrardan okumak yaşamak ve yaşatmaya çalışmaktır. Ve bu şekliyle de neslimizi, gençliğimizi, halkımızı Peygamber efendimizin sünnetiyle tekrar tanıştırmaktır ki biz inanıyoruz.” dedi.

MİLYAR SALÂVAT KAMPANYASI BAŞLATTIK

Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında daha önceki senelerde de olduğu gibi bu sene salavat kampanyası başlattıklarını ifade eden Baytar, “Resulullah'a (sav) milyarlarca salavat göndermek üzere salavat kampanyasını başlatmışız ve bu salavat kampanyamız daha da devam etmektedir. Etkinlik tarihimize kadar devam edecek hatta nisan ayı boyunca da inşallah salat-u salamlar peygamberin (sav) o mübarek ruhaniyetini şad etmeye devam edeceğiz çalışmalarımız bu şekilde devam etmektedir.” ifadelerinde bulundu.

Baytar, “Bu sene itibari ile gerçekleştireceğimiz mevlit etkinliğimize 'Yürüyen Kur'an Hz. Muhammed (sav)' ismini uygun gördük. Zira biz buna inanıyoruz ki, Kur'an-ı Kerim ile Resululah (sav) bir birinden ayrılmaz iki parçadır. Biz Resululah'ı (sav) nasıl ki, Kuran'dan ayırt edemezsek aynı şekilde Kuran'ı da Resululah Efendimizden (sav) ayrı olarak ele alamayız. Bundan dolayı Resululah (sav) mübarek doğumlarının yıldönümünü kutlayacağımız bu etkinliğimize de yürüyen Kur'an Hz. Muhammed (sav) ismini verdik.” şeklinde konuştu.

HER EVE BİR KUR'AN-I KERİM KAMPANYASI

Hz. Muhammed’in (sav) Kuran'la bir bütün olduğunu ifade etmek için bu mübarek iklimde her eve bir Kur'an-ı Kerim kampanyasını başlattıklarını ifade den Baytar, “Bu kampanyadan kastımız Kur'an-ı Kerim bir kez daha insanlarımız içerisinde gündem olsun. Zira biz biliyoruz ki, derdimizin çaresi bütün sorunlarımızın tek çaresi ve kurtarıcısı, Kuran-ı Kerim ve Resululah'ın (sav) sünnetidir ve bunu yaşama ve yaşatmadır. Bu kampanya kutlu doğum etkinliğine kadar devam edecek ve kutlu doğum etkinliğinden sonra da bu kampanyaya iştirak etmek isteyen kardeşimiz bize müracaata bulunabilirler.” şeklinde konuştu.

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Hazırlıkların devam ettiğini ifade eden Baytar, “Bu etkinliklerin hazırlanması bu faaliyetin yürütülebilmesi için yüzlerce kardeşimiz canla başla çalışıyorlar. Gece gündüz gayret gösteriyor, halka ulaşmaya çalışıyorlar. Bu kapsamda bu sene itibari ile 80 bin adet el ilanı hazırladık. Bu el ilanları inşallah Müslüman halkımıza dağıtılacak ve halkımız kutlu doğum etkinliğine davet edilecek. Ayrıca Kuran-ı Kerim’ler halkımıza ulaşacak ve halkımızı kutlu doğum etkinliğine çağırmış olacağız. 2 bine yakın cam afiş hazırladık bu cam afişlerini ağırlıklı olarak esnaflarımızın işyerine uygun görülen yerlere müracaat ediyoruz onlar da uygun görüyorlar, sağ olsunlar bu konuda çok da duyarlı davranıyorlar.” ifadelerini kullandı.

#

04 Nis 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.