Kutlu Doğum Coşkusu

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Müftülüğümüz ve Yukarı Durmuş Köyü halkının birlikte organize ettiği Kutlu Doğum Ziyafeti verildi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Müftülüğümüz ve Yukarı Durmuş Köyü halkının birlikte organize ettiği Kutlu Doğum Ziyafeti verildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlit ile başlayan program, Müftümüz Aslan Çıtır’ın selamlama ve teşekkür konuşması ile devam etti. Çıtır konuşmasında:” Peygamberler şehrinin muhterem sakinleri! Yukarı Durmuş Köyü ile Ceylanpınar Müftülüğünün birlikte organize ettiği Kutlu Doğum Ziyafetine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Allah’ın Rahmeti, bereketi hepinizin üzerine olsun.

Şu an misafire ikramlarıyla bildiğimiz Hz. İbrahim’in sofrasında, 20 Nisan 571 yılında dünyaya nur saçan Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğum yıldönümünde ikramda bulunmaktayız. Peygamberimiz hadis-i şeriflerinde şöyle buyuruyor ‘Müslüman Müslüman’ın kardeşidir, Müslüman kardeşine zulmetmez, yalan söylemez, hainlik etmez, zalimin eline bırakmaz, Müslüman Müslüman’a ikramda bulunur, ihsanda bulunur, lütufta bulunur.

Ceylanpınarlı hemşerilerimiz Arabıyla, Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla sekiz yıldan beri birbirlerine ikramda bulunuyorlar, ihsanda bulunuyorlar. Müslüman’a da bu yakışır. İhsan, ikram, lütuf yakışır. Bu vesileyle davetimize katılanlara hoş geldiniz diyor, Allah’ın Rahmeti Hepinizin üzerine olsun.” dedi.

Ayrıca İl Müftüsü İhsan Açık, Ak parti Milletvekili Mahmut Kaçar ve Ceylanpınar Kaymakamı İbrahim Çenet, haftanın önemini belirten birer konuşma yaptılar. Programa Ceylanpınar Kaymakamı İbrahim Çenet, ilçedeki kurum ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

#

15 Nis 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.