Kuş Gribi Paniği! Köy Karantinaya Alındı

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Boğazye köyünde kuş gribi tespit edildi. Binlerce tavuk ve hindi imha edilirken köy de karantinaya alındı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Boğazyeköyünde bazı kanatlı hayvanlarda kuşgribi tespit edilince Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, kanatlı hayvanların itlaf edilmesi için çalışma başlattı.

HASTALIĞIN İNSANLARA BULAŞMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Kızıltepe ilçesine bağlı Suriye sınırındaki Boğazye köyünde, yaklaşık 1 hafta önce şikayet üzerine kanatlı hayvandan alınan numunenin incelenmesi sonucunda, kuş gribi tespit edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri köye gitti. Gerekli önlemleri alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri, itlaf çalışmalarına devam ediyor.

Kuş gribinin köydeki hayvanlar üzerinde etkili olduğunu, insanlarda herhangi bir olumsuzluğun olmadığını belirten İl Sağlık Müdürü Safet Yavuuz, "Konuyu yakından takip ediyoruz, hastalığın insanlara bulaşması söz konusu değildir. Sağlık ekiplerimiz tarafından gerekli tüm önlemler köyde alındı" dedi.

KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Boğazıye köy muhtarı Seyfettin Çiftçi ise 300 haneli köylerinde 2 bine yakın insan yaşadığını söyledi. Muhtar Çiftçi, "Her evde yaklaşık 15 ile 20 tane kanatlı hayvan var. Köydeki bir sakinin şikayeti üzerine Elazığ'da bulunan bir tahlil merkezinde tahlil yapılıyor. Sadece şüphe nedeniyle köy dün geceden itibaren karantinaya alındı. Köyde şuana kadar bine yakın hindi ve tavuk telef edildi, şuanda telef işlemleri devam eden hayvanlarımız var. Bize herhangi bir kurumdan konuyla ilgili bir bilgi verilmiş değil, kurumlardan bize konuya dair bilgi verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

HABERLERCOM

14 Oca 2018 - 15:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.