Kürekle Değil, Sifonla Sulama

Harran ovasında pamuk sulama sezonu başladı. Çiftçiler zamanla yen sulama teknikleri geliştirdi. Kürek ile sulamayı bırakan çifttiler Tarla kenarlarında

çifçi
Haber albümü için resme tıklayın

Harran ovasında, topraklarından yıllarca kazanamadığı parayı, sulamadan sonra almaya başladı. Yıllarca suya hasret kalan ova suya kavuşmasıyla; tarla, bahçe ve sebze çeşitleri rekolte rekorlarını kırıyor.

Türkiye'nin en sıcak illerinden, Şanlıurfa'nın Akçakale ve Harran ilçelerinde sıcaklar 40 derecede adeta vatandaşı kavuruyor. Ancak kavurucu sıcaklardan en fazla etkilenenler ise sıcak güneşin altında pamuk sulaması yapan çalışanlar. Güneşin yakıcı ısısı ile birlikte toprağın ve suyun sıcaklığı birleşince, sulama yapanlar adeta bunalıyor. Çiftçiler kavurucu sıcaklara karşı kanaletlere şifon bağlayarak pamuk tarlalarını Güneşin altına kalmadan sulamaya başladı.

Daha önce gün boyu sulama yapmalarından dolayı zorlanan çiftçiler, ürünlerin yetişmesi için bu sıcaklara katlandıklarını dile getiren çiftçiler, "artık eskisi gibi güneş'te kalmıyoruz tarla kenarında bulunan kanaletlere şifona bağlıyoruz şifonların bir ucunda tarlaya bırakıyoruz sulanan bölüm bittiğinden şifonu değiştirip kuru yere bırakıyoruz böylece fazla yorulmadan ve Güneş altında kalmadan tarlayı sulamış oluyoruz" dedi.

12 Haz 2017 - 13:37 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.