Kriz ve hamlelerin ekonomik sebeplerden kaynaklanıyor”

Akademisin ekatılan Prof. Dr. Güven Delice Kriz ve hamlelerin ekonomik sebeplerden kaynaklanıyor dedi. Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen

Akademisin ekatılan Prof. Dr. Güven Delice Kriz ve hamlelerin ekonomik sebeplerden kaynaklanıyor dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programda İlk dersi Prof. Dr. Önder Kutlu, ‘Kent Vizyonu ve Kentleşme’ başlığı ile kentleşmeyi anlattı.

Selçuk Üniversitesi, Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Kutlu; “ Kent vizyonu oluşturmak için ‘Eskiden kent stratejileri merkezi hükümet tarafından oluşturulur, Kent planlaması yerel aktörlere daha fazla sorumluluk yüklenilir, Her kent kendi rekabetçi stratejisini kendisi oluşturmak zorundadır’… Ayrıca Kent için bir vizyon belirlemek kritik bir aşamadır. Bunun için ise ‘Vizyon belirleme işi birinci derecede kent yöneticilerin sorumluluğundadır.

Demokratik ülkelerde seçilmiş yöneticilere bu hususta büyük görevler düşer” dedi.

Verilen aradan sonra ikinci dersi veren Prof. Dr. Güven Delice “Türkiye ve dünya ekonomisinin görünümü” başlığı ile devam etti.

Dünya dengelerini ve ekonomisini okumadan Türkiye ekonomisini okumak yanlış olur diyen Prof. Dr. Güven Delice; “Dünya 21. yüzyıla küreselleşme çabalarına eşlik eden bölgeselleşme girişimleriyle girmiştir. Amerika, Avrupa ve Asya’daki önemli entegrasyon ve işbirliği çabaları yeni dönemde farklı boyutlar kazanmıştır. NAFTA, AB ve APEC’in başını çektiği yapılanmalara yenileri eklenmiş, dünyayı biçimlendiren uluslararası örgütlerin etkinliği zayıflamış, yeni kurumsal yapılanmalar gündeme gelmiştir.

İşbirliklerinin keskinleştiği bu dönemde ülkelerin bir saf seçmesinin zorunluluğu ortaya çıkmıştır” diyerek bir çok siyasi kriz ve hamlelerin ekonomik sebeplerden kaynaklandığını belirterek; “Meydana gelen olayları iyice okumaya çalışın” dedi.

Prof. Dr. Önder Kutlu hocaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, Prof. Dr. Güven Delice’ye ise İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yavuz tarafından günün anısına mırra takımı hediye edildi. Katılımcıların soruları ile Siyaset Akademisinin ilk dersi sonra erdi.(URFANATİK)

#

17 Kas 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.