Koruculara "harcırah" müjdesi

-AA- Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen bulundukları bölgenin dışında görevlendirilen köy korucularına

-AA-

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, bulundukları bölgenin dışında görevlendirilen köy korucularına harcırah ödeneceğini söyledi.

Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yaklaşık 50 bin korucunun görev aldığını kaydetti.

Korucuların özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışma yapıldığını Sözen, mesleğin daha cazip hale getirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Korucuların bulundukları bölgelerin dışında, karayolu, boru hatlarının korunması gibi görevlerde bulunduğunu hatırlatan Sözen, şöyle konuştu:

"İçişleri Bakanlığı, yönetmelikte değişikliğe giderek koruculara görev harcırahı verileceğine hükmetti. Bu konudaki değişikliği de ilgili valiliklere gönderdi. Kaymakamlıklar aracılığıyla temin edilecek görevlendirme çizelgelerine göre ödemeler yapılacak. Böylece, bulundukları bölgenin dışında farklı görevlere giden koruculara günlük 32 lira harcırah ödenecek. Bu, korucuların maaşlarında ciddi bir iyileştirme sağlayacak. Görevlendirme ücretleri her korucunun hesabına maaşıyla aynı anda yatırılacak."

Korucu Mehmet Koyuncu da uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Genelde bulundukları köylerin dışında göreve gittiklerini anlatan Koyuncu, yol masraflarını ve yemek ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını söyledi.

Koyuncu, harcırah ödenmesiyle meslektaşlarının ekonomik olarak daha rahat bir yaşam sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

#

22 Nis 2015 - 09:11 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.