Korkuya bitkisel çözüm; Afat otu

Şanlıurfa'da yıllardan beri aktarlık mesleğini devam ettiren esnaflar sattıkları yüzlerce organik ilacın yanında ‘afat otu' bitkisinin birçok

Şanlıurfa’da yıllardan beri aktarlık mesleğini devam ettiren esnaflar, sattıkları yüzlerce organik ilacın yanında ‘afat otu’ bitkisinin birçok hastalığa şifa olduğunu belirtiyor.

Şanlıurfa Haşimiye Meydanında aktarlık yapan esnaflar, Kahramanmaraş ve Gaziantep’ten getirilen Afat otunun korkuya ve şeker hastalığına iyi geldiğini söyledi. Aktarlık dükkanında şifalı organik bitkiler satan bir esnaf, tezgahında bulunan ‘afat otu’ bitkisinin faydaları, vatandaşların ilgisini çekiyor. Afat otunun Şanlıurfa’nın çevre illerinde yetiştiğini ve şeker hastalığından korku rahatsızlıklarına kadar birçok sinirsel ve fiziksel rahatsızlığa iyi geldiğini dile getirdi. Aziz Gümüş “Afat otunu; şeker, tansiyon ve kolesterol rahatsızlıklarına veriyoruz. Bunun en büyük faydalarından birisi şeker rahatsızlığına iyi gelir. Bunu sabah, öğle, akşam vakitlerinde çay bardağına bir tutam koyarak içtiğiniz takdirde şekeri dengeleme özelliği vardır” şeklinde konuştu. Çeşitli korkuları ve şeker hastalığı bulunanlara da afat otunun ilaç olduğunu kaydeden Gümüş, “Korkulu anlar görenlere bu otu öneriyoruz. Rüyalarında ve karanlık gibi başka korkuları olan kişilere yine afat otunu öneriyoruz. Afat otu, o korkuyu düzenler ve kişiyi rahata erdirir. Sağlığına kavuşmasında yardımcı olur” şeklinde konuştu. Diğer ilaçlarda olduğu gibi, Afat otunun da kullanım şeklinin çok önemli olduğunu söyleyen aktar Gümüş, “Her ilaçta olduğu gibi, afat otunun da kullanımı çok önemlidir. Akşam saatlerinde bir tutam kadar suyla ıslatıyorsunuz. Sabah kalktığı gibi, kişi bu afat bitkisini tüketmeli. Bu şekilde bu rahatsızlıkları tedavi etmiş oluyoruz. Afat otu genellikle Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta yetişiyor. Biz de bu otu oralardan getirip, hemşerilerimizin tedavisine yardımcı oluyoruz. Demet şeklinde satılan afat otunun fiyatı ise 3 TL’den satıyoruz” dedi.

#

08 Kas 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.