Kontör Dolandırıcılık Operasyonunda

Şanlıurfa merkezli  14 ilde 5 aydır sürdürdüğü takip sonucu başlattığı operasyonda dolandırıcılık şebekesi üyesi olduğu ileri sürülen ve aralarında

Şanlıurfa merkezli 14 ilde 5 aydır sürdürdüğü takip sonucu başlattığı operasyonda dolandırıcılık şebekesi üyesi olduğu ileri sürülen ve aralarında elebaşının da bulunduğu 22 kişi Adliye’ye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri peş peşe gelen dolandırıcılık ihbarlarını üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde bir operasyon başlattı. Yapılan takip sırasında vatandaşları arayarak kendini savcı, hakim, polis gibi ünvanlarla tanıtan şebekenin vatandaşları terör ve çete gibi suçlarla korkutarak hesaplarına para aktardıkları tespit edildi. Şebeke üyelerini tek tek takibe alan polis, şebeke üyelerinin Şanlıurfa merkezli , Gaziantep, Osmaniye, Antalya, Hatay, Mersin, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Adıyaman, Tekirdağ, Balıkesir, Edirne ve Adana’da olduğunu tespit etti. Sabahın erken saatlerinde Özel Harekat Timlerinin de katıldığı operasyonda çok sayıda polis görev aldı. 14 ilde eş zamanlı olarak operasyon için düğmeye basan polis çok sayıda ev ve iş yerine baskın yaptı. İlk olarak Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde ki bir ikamete giren polis burada şebeke liderini bir adet ruhsatsız tabanca ile birlikte gözaltına aldı. Onlarca ev ve iş yerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda cep telefonu ve onlarca sim kartı ele geçirildi. Polis ev ve iş yerlerinde bulunan bilgisayar ve hart diskleri incelemek üzere el koydu. Bütün şebeke üyelerinin de banka hesaplarında bulunan yaklaşık 500 bin TL’ye bloke koyan polis yaklaşık 50 mağdur vatandaşında ifadesine başvurdu.

Gözaltına 68 kişiden 46 kişi savcılık sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken 22 kişi Sağlık raporu ardından ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yönetmek’ gibi suçlardan Adliye’ye sevk edildi.

#

19 Nis 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.