Komutan Kirişçi, Donmaktan Son Anda Kurtulan Çocuğa Bisiklet Hediye Etti

Şanlıurfa'da dün gece arazide kaybolan 5 yaşındaki çocuk jandarma tarafından Yapılan aramalardan 8 saat sonra kaybolduğu noktadan 5 kilometre uzaktaki

Olay, dün gece Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçesine bağlı Hamur kesen Mahallesinde yaşandı. Uzuncuk Mahallesinde yaşayan Cevat Gönül, okul servisi kırsal mahalleye gitmediği için çocuklarını her gün yaptığı gibi arabayla Hamur kesen kırsal Mahallesindeki okula bırakmak istedi. Okula gitmeyen 5 yaşındaki oğlu İbrahim Halil Gönül'ü de yanına alan baba, çocuklarını okula bıraktıktan sonra mahalle meydanına gitti. Oğlu İbrahim Halil'i arabada bırakan baba Cevat Gönül, alışveriş yapmak için markete girdi. Alışverişi tamamlayan Cevat Gönül, döndüğünde oğlunun arabada olmadığını gördü. Çevreyi kontrol eden baba, oğlunu bulamayınca mahallede sakinlerinden yardım istedi. Bölgeyi tarayan mahalleli, çocuğu bulamayınca Akziyaret Jandarma Karakoluna haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, çocuğu bulmak için AFAD ekiplerinden destek istedi. Aramalara ekiplerle birlikte 25 Jandarma, 30 güvenlik korucuları, AFAT ve mahalleli de katıldı. Kırsal mahalledeki bütün evleri arayan ekipler, çocuğu burada da bulamayınca arazide aramaya başladı. Araçlar, yağmur nedeniyle çamurlaşan arazide ilerleyemedi. Ekipler, tüm olumsuz koşullara rağmen zaman kaybetmemek için çocuğu aramaya devam etti. Yaklaşık 8 saat sonra yani gece çocuğun ayak izlerine ulaşıldı. Ayak izlerini takip eden ekipler, küçük çocuğu donmak üzereyken kaybolduğu noktanın yaklaşık 5 kilometre uzağındaki Küçük Akziyaret Tepesinde buldu. Küçük çocuğu 8 saat sonra donmaktan son anda kurtaran Jandarma Ekibine Şanlıurfa jandarma Alay komutanı Eyüp Sabri Kirişçi tebrik etti. Donmaktan son anda kurulan küçük çocuğa ise bisiklet ve çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Düzenlenen törene Şanlıurfa jandarma Alay komutanı Kıdemli Albay Eyüp Sabri Kirişçi kayıp olan 5 yaşındaki İbrahim Halil Gönül Babası Cevat Gönül ve askerler katıldı.

Baba Cevat Gönül, Çocuğumun hayatını kurtaran Jandarma ekibine teşekkür ediyorum çocuğu bulup donmaktan kurtardılar kendilerine minnettarız, diye konuştu

Kaybolan küçük çocuk İbrahim Gönül ise gece kaybolduğunda ağacın altına yatıp sabah eve gideceğini söyledi.

18 Ara 2018 - 15:39 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.