Kombi Servisleri İşe Koyuldu

Şanlıurfa'da kombi ve petek temizliği için servisiler işe koyuldu. Uzmanlar kombilerin yılda bir defa mutlaka bakımı yapılması gerektiğini söylüyor

Havaların soğuması kombilerin ısınmasıyla birlikte harekete geçen yetkili servisler, yıllık bakımı yaptırılmayan kombilerin verim kaybının yanı sıra faturaların kabarık gelmesine neden olduğuna dikkat çekti.

Kentte soğuk havayla birlikte kombi ve petek temizliği başladı.

Bakımsız kombilerin temiz kombilere kıyasla iki kat yakıt tükettiğini kaydeden yetkili servis görevlileri, "Kombilerin yılda bir defa mutlaka bakımı yapılması gerekmektedir. Çünkü kombilerin baca, filtre temizliği ve gaz ayarlarının kontrolden geçirilmesi lazım. Ayrıca peteklerde makine eşliğinde tam temizlenmeli, Bu kontroller ve gerekli bakım yapılmaması halinde faturalar daha kabarık gelecektir. Özellikle peteklerin dönüş filtresi mutlaka temizlenmeli. Nasıl araçlar kış bakımına ihtiyaç duyuyorsa kombilerde mutlaka yapılmalıdır. Kombi ile birlikte peteklerde temizlenmeli Peteklerimizin su basıncı ise her zaman 1.5 bar seviyesinde olması gerekmektedir"dedi.

PETEKLERİN HAVASI NASIL ALINIR?

Peteklerde hava alma işlemi uzman desteği alınarak yapılabildiği gibi bireysel olarak da gerçekleştirilebiliyor.

Evde bulunan düz tornavida ile peteğin üst kısmında yer alan purjor kısmının saat yönünde çevrilmesi gerekmektedir.

Sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın.

Su gelmeye başladığında purjör tapasını yerine takıp tersine çevirerek kapatabilirsiniz.

Bu durum yalnızca yeni tip peteklerde geçerlidir. Eski tip peteklerde ise bu işlemi yapmak için, vana bağlantı rekorlarını gevşeterek alt ve üst kısımlardan hava çıkışını sağlayabilirsiniz.

27 Eki 2018 - 10:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.