Kobanililerin araçları meclise taşındı

Ayhan savaşın başladığı ilk günden bu yana Kobani halkının araçlarının sınırda bekletildiğini belirterek bu araçların kaç tanesinin Suruç'a

Ayhan, savaşın başladığı ilk günden bu yana Kobani halkının araçlarının sınırda bekletildiğini belirterek, bu araçların kaç tanesinin Suruç’a getirildiğini sordu.

Öte yandan araçlara yönelik bombalı saldırıların da gerçekleştiğini belirten Ayhan, “Kobane’de savaşın başladığı 15 Eylül’den bu yana birçok Kobane’li araçları ile birlikte Türkiye sınırında Yumurtalık’ta bekletilmektedirler. Hükümet yetkilileri bekletilen araçların kayıt altına alınacağını ve daha sonra hak sahiplerine geri verileceğini ifade etmişlerdi. Ancak bugüne kadar buna dönük bir çalışma yapılmamıştır. Türkiye’nin sorumluluğunda bulunan bu bölgede bekletilen araçlar savaş koşullarından dolayı birçok riski de beraberinde getirmektedir. Basına yansıdığı kadarıyla bugüne kadar IŞİD tarafından bu bölgede çalınan araçlarla yirmi’nin üzerinde bombalı saldırı yapıldığı iddia edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Ayhan, verdiği soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1- Bu bölgede halı hazırda kaç araç bulunmaktadır?

2- Bu araçların kaçı şu ana kadar kayıt altına alınarak Suruç’a geçişi sağlanmıştır?

3- Bu bölgede bulunan araçların IŞİD çetelerince kaçırıldıkları iddiaları bulunmaktadır. Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise kaçırılan araç sayısı kaçtır?

4- Kaçırılan araçların bombalı saldırılar için kullandıkları iddiaları doğru mudur? Şayet doğru ise bu amaçla kullanılan çalıntı araç sayısı kaçtır?

5- Araçları kaçırma girişiminde bulunan IŞİD çetelerine dönük güvenlik güçlerinin herhangi bir müdahalesi olmuş mudur?

6- Güvenlik güçlerinin IŞİD çetelerinin araç kaçırma girişimine göz yumduğu ve müdahale etmediği iddiaları doğru mudur? Şayet doğru ise sorumlu güvenlik güçleri hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

7- Bakanlığınız IŞİD teröristlerin araç kaçırma girişimini engellemeye dönük ne gibi ek tedbirler almıştır?

8- Araçları kaçırılan Kobane’li vatandaşların uğradıkları maddi zararlar bakanlığınızca karşılanması düşünülmekte midir?

9- Güvenlikli bölgede bekletilen araçların Suruç’a getirilmesine yönelik bakanlığınızın bir planlaması var mıdır? Haber Merkezi

#

05 Kas 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.