Kızıl: 32 Şoförümüz Serbest Bırakıldı

Irak'ta rehin tutulan şoförlerin serbest bırakılması aileleri ve bağlı çalıştıkları şirket yöneticileri tarafından sevinçle karşılandı.

Irak'ta rehin tutulan şoförlerin serbest bırakılması aileleri vebağlı çalıştıkları şirket yöneticileri tarafındansevinçle karşılandı. 32 şoförün bağlı çalıştığı Kızıl Grup yönetim kurulu üyesiMehmet Kızıl, günler sonra şoförlerin burunlarının bile kanamadan ailelerine kavuşmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.Mehmet Kızıl, bu süreçte üstün bir gayret gösteren ve şoförlerin serbest bırakılmasında büyük rol oynayan devlet yetkililerine teşekkür ederek, şöyle dedi:

"Günlerdir rehin tutulan şoförlerimizin serbest bırakıldıklarıhaberini aldık. Bizim için bu çok önemliydi.IŞİDsadece şoförlerimizi serbest bıraktı, araçlarımız halen onların elinde. Ama bu çok önemli değil, önemli olan şoför kardeşlerimizin burunları bile kanamadan sağ salim ailelerine kavuşmaları. Bu süreçte büyük emek harcayan devlet yetkililerine sonsuz teşekkür ediyorum."

IŞİD

TIR'LARI VERMEDİ

Mehmet Kızıl, şoförlerin serbest kaldıklarını ve gün içerisindeTürkiye'ye dönerek aileleri ile kucaklaşacaklarını dile getirirken, araçlarının ise halaIŞİD'in elinde olduğunu ifade ederek, "Araçlarımızın halen orada olması çok önemli değil. Bizim için önemli olan şoförlerimizin sağlığıydı. Bu süreçte her zaman 'Önce can, sonra canan' dedik. Zor bir süreçten geçtik. Ama bu süreç mutlu bitti. Şoförlerimiz rehin alındıklarındabizler hem de aileleri büyük bir üzüntü yaşadık. Ama Allah'a şükür kimseye bir zarar gelmedi" diye konuştu.

AİLELER HABUR'A GİTTİ

IŞİD'in rehin aldığı şoförler de telefonla ulaşarak ailelerine serbest bırakıldıklarını bildirdi. Yoğun olarakŞanlıurfaveMardin'de yaşayan yakınları da aldıkları buhaberin ardından şoförleri karşılamak üzereHabur Sınır Kapısı'na hareket etti.

ŞOFÖRLERİN EVİNDE BÜYÜK SEVİNÇ

IŞİD'in rehin tuttuğu 32 şoförü serbest bırakması, şoförlerin ailelerinde sevince yol açtı. Serbest bırakılan şoförler arasında bulunan Şanlıurfalı Vehbi Demir’in yakınları, rehin hayatın sona erdiğini duyunca büyük sevinç yaşadı.

Kadınların zılgıt çekerek kutladığı 4 çocuk babası Demir'in serbest kalışının ardından evde de hazırlık başladı. Vehbi Demir'in gelişi öncesi yemek hazırlığı yapan eşi Seydiye Demir, çocuklarına sarılıp bir daha babalarından ayrılmamaları için dua etti. Babasına kavuşmak için sabırsızlanan 12 yaşındaki Yasin Demir ise mutluluğunu, "Babam kurtulduğu için çok mutluyum. Eve geldiğinde ondan TIR’ını satmasını ve bizi bırakıp başka bir yere gitmemesini isteyeceğiz" dedi.Öte yandan Vehbi Demir'in karşılamak üzere Habur Sınır Kapısı'na hareket eden yakınlarının ise şoförlerin uçakla Ankara’ya götürüleceğini öğrenince Şanlıurfa’ya döndükleri öğrenildi.

#

03 Tem 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.