Kışlık Yeşil Zeytinler Tezgahlarda Yerini Aldı

Şanlıurfa'nın çevre illerinden toplanıp il merkezine getirilerek satışı yapılan yeşil zeytin ilgi görüyor.

Kışlık Yeşil Zeytinler Tezgahlarda Yerini Aldı
Video için play'e tıklayın

Sabah kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan organik yeşilzeytin Şanlıurfa'daki tezgahlarda yerini aldı. İlk ürünlerin yer aldığı tezgahlarda 15 çeşit zeytin, kilosu 5 ile 7 lirada satılıyor.

Yıllardır zeytincilik mesleğini yaptığını belirten Zeytinciler Odası Başkanı Mehmet Ölmez, "Zeytin sezonu açtım satışlar başladı. uzun yıllardan beri, zeytincilik yapıyorum girdik. Kışlık yeşil zeytin Şanlıurfa’da çok rağbet görüyor ama yağışlı havalarda daha çok satılıyor. Müşteriler kendi nüfusuna göre 10-15 kilogram alıyorlar. Kilis ve Nizip’ten gelen zeytinler oldukça yağlı oluyor ve tadı çok güzel oluyor. Hazır zeytinlerin tadında bir değişiklik olduğu için, bu zeytinleri alıp kendimiz yapıyoruz. Çeşidine göre zeytinler değişiyor, Bursa Gemlik, 7 TL, Nizip Halhallı 5 TL, Antalya Yasemin 6 TL, Balıkesir Ayvalık 5 TL ve Aydın Domat zeytinler 7 TL'den satılıyor. Zeytin sezonumuz bu yıl kısa sürecek 30 gündür. Havalar soğuk olduğu zaman içine kurt girir onun için vatandaşlar erken alsın, Anı zamanda ham çizme hemde kırma yapıyoruz Müşterilerimize ücretsiz bu hizmeti veriyoruz"dedi.

Zeytinin Güneydoğuda en çok Nizip ve Kilis’te olduğunu dile getiren esnaf Taha Ölmez, "Zeytinlerin Güneydoğuda en çok tutulan yeri Nizip ve Kilis’tir. Biz bu zeytinleri genellikle Kilis’ten getirtiyoruz. Ayrıca Nizip ile birlikte 5-6 ilden daha zeytin getiriyoruz. Halkımıza en iyi en güzel şekilde satmaya çalışıyoruz. Bu yıl zeytin sezonu erken bitecek, özellikte yeşil zeytin müşterilerimizden en çok sıkıntı yaşadığımız sezon sonunca geldiklerinde yeşil zeytinler dalında renk değiştirip siyahlaştıktan sonra yeşil zeytin bulmakta sıkıntı yaşıyorlar onun için yeşil zeytin seven Müşterilerimizin bugünlerde gelip ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Vatandaşlar biraz daha beklerlerse hepsi siyahlaşacak bu sefer zeytinler piyasada fazla bulunmaz. Şimdi kilosunu 5-7 TL’den sattığımız zeytinlerin kilosu o zaman 8 ile 10 TL'den satılmaya başlayacak" dedi.

01 Kas 2017 - 09:25 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.