Kış kapımızı çaldı… Hastalıklara karşı hazırlıklarımız yapıldı mı?

Diyetisyen Yasemin Billurcu hastalıklardan korunmak için yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın korunması ve hastalıkların önlenmesi açısından büyük

Soğuk havalarda bağışıklık sistemini korumak ve hastalıklardan korunmak vitamin ve minerallerin de yeterli miktarda alınması gerektiğini belirten Uzm. Dyt. Yasemin Billurcu , A, E ve C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiren selenyum ve çinko tüketimine de önemli olduğunu belirti.

Havaların soğuma etkisiyle birlikte grip, soğuk algınlığı, faranjit, bronşit gibi hastalıklar kapımızda olduğunu aktaran Billurcu,"Yeterli ve dengeli beslenme immün sitemini güçlendirici büyük etkiye sahiptir. Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini antioksidanlarla desteklemek gerekmektedir. Vücudumuza almamız gereken antioksidanlar besinlerdir. Besinlerden alacağımız antioksidanlar immün sistemizi güçlendirir ve hastalıklara yakalanma riskini azaltır. A,B,C ve E gibi vitaminler günlük beslenme programında yeterli ölçüde tercih edilmelidir. Başlıca yararlanabileceğimiz antioksidan kaynaklarımız sırayla belirttiğim gibidir.

Antioksidan Kaynakları

A vitamini (Beta Karoten): Karaciğer, yeşil yapraklı sebzeler, havuç, kuru kayısı Tatlı kabağı, şeftali

C vitamini: Kuşburnu, domates, maydanoz, yeşil sivri biber, Asma yaprağı, çilek, limon, portakal, greyfurt

E vitamini: bitkisel yağlar, soya yağları, badem, ay çiçeği. Buğday özü, kurubaklagiller

Selenyum: Deniz ürünleri

Çinko: Et, süt, balık, yumurta, badem, kabak çekirdeği

Magnezyum: Badem, ceviz, fındık, fıstık, muz, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler

B VİTAMİNİ

B vitamini hücre metabolizmasının yapılandırmasıyla ilgi görevi vardır. Depresyon ve stresi kontrol altına almak için özellikle B grubu vitaminlerden zengin beslenmek gerekir. Tam tahıl ekmekler, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, süt ve süt ürünleri iyi kaynaklarıdır" diye konuştu.

16 Kas 2018 - 09:26 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.