Kış Aylarında Grip Şikayetiyle Hastanelere Başvuranların Sayısı Arttı

Şanlıurfa'da havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve salgın hastalıkların baş göstermesi ile özellikle çocuklar hastanelik oldular. Acil

Şanlıurfa Devlet hastanelerinde yetersiz personel ve hastaneler nedeniyle doktorların iş yoğunluğu artıyor. 100'den fazla hastaya bakmak zorunda kalan hastane doktorları hastalar dolayı yeterli ve kaliteli sağlık hizmeti veremiyor. Personel yetersizliği nedeniyle bazen uzun kuyruklar oluşuyor.

Kentte mevsimsel geçişler ile birlikte insan bağışıklığı kolay olarak hastalıklara açık bir şekle girer. Bu yüzden son günlerde yağmurun yağmaması sıcak ve soğuk havanın etkisi ile çoğu kişi hastalandı. Soğuk algınlığı, grip, nezle, alerji gibi kış hastalıkları nedeni ile hastaneler başvuran kişilerin sayısı gittikçe artıyor. Grip salgınları nedeni ile ciddi sayıda kişiye bulaşan hastalık hastanelerde ciddi yoğunluklar oluşturdu.

Kentte grip nedeniyle hastanelerin acillerine başvuru yapanların sayısında artış yaşanıyor. Kış aylarında grip enfeksiyonunun kendini daha fazla gösterdiğini belirten uzmanlar, her yıl kış aylarında hastanelerde yoğunluk yaşandığını söyledi. Bu yıl tam kış ayının yaşanmaması sıcak ve soğuk havanın belirsizliği hastalıkları tetikledi. Gripten korunmak için vatandaşlara uyarılarda bulunan uzmanlar, özellikle çocukların yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetlerinde sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini kaydetti.

16 Oca 2018 - 10:33 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.