Kırsalda Gelenek Devam Ediyor

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde Havaların serinlemesiyle birlikte her hafta bir evde davet verilmeye başlanıyor.

Eyyübiye ilçesinde bağlı Ulucanlar, Sağlık mahallerinde yıllardır sürdürülen her hafta bir köy evinde davet yemeği geleneği, bu yılda devam ediyor. Bu haftaki ikramı Tamah aşireti önde gelen isimlerinden Esvet Anaz yaptı. İkramda Koyun kesildiği ve kazanlar kaynadı davete Ubade aşiret mensubu Reşat Çetindağ ve Harran ovasından bir çok aşiret mensubu katıldı.

Davet veren Tamah aşiretinden Mustafa Acu, "Havalar serinledi, her yıl köylerde geleneksel hale getirdiğimiz ev toplantıları başladı. Artık bu gün itibariye her gün bir kırsal mahallede yemek toplantısı yapılacaktır bu türlü ikramlar dost kaynaşması sevgi bağı iç barış ve bu gün birlik beraberlik günüdür hem aşiretler hemde ülkenin birlik ve beraberlik günüdür"dedi. Köy sohbeti ülke için okunan dualarla son buldu.

Gelen konuklara saç kavurması bulgur pilavı domates kızartması ve salata ikram edildi.

# urfa, yemek

12 Eki 2017 - 13:57 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.