Kına ve Asbap Gecesi Oyunu

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu unutulmaya yüz tutan Kına ve Asbap Gecesi oyununu sergiledi. Belediyenin Nikah ve Konferans Salonunda gerçekleşen Kına

Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu unutulmaya yüz tutan Kına ve Asbap Gecesi oyununu sergiledi. Belediyenin Nikah ve Konferans Salonunda gerçekleşen Kına ve Asbap Gecesine belediyenin 5 mahallede kadınlar için açtığı Kadın Destek Merkezlerindeki kursiyer bayanlar katıldı. Kına ve Asbap Gecesi geleneğinin sahnelendiği etkinlikte konuşan Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu yönetmeni Abdulkadir Kırıcı “Sağolsun Şanlıurfa Belediyemiz çok güzel bir geleneğimizin canlandırılmasına imza attı.Bu güne kadar bir çok tiyatro oyunu sergiledik ama bugün bizi biz yapan ve Urfa’yı Urfa yapan örflerimizi adetlerimizi güzelliklerimizi bir nebze olsun insanlarımıza aktarabildik.Bunlar güzel hasletlerimiz.Ama unutulmaya yüz tutmuş.Kına ve Asbap gecelerimiz kız isteme geleneklerimiz unutulmasın diye bu etkinliği yapmış olduk.”dedi

Şanlıurfa Belediyesi Konservatuar Müdürü İsmail Altıngöz ise Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosunun GAP Bölgesinde en fazla seyirci alan bir tiyatro olduğunu söyledi.

#

27 May 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.