Kimse Düşük Fiyatla Çalışmıyor

İşsizlik oranlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu ve genç nüfus oranının da Türkiye ortalamasında ön sıralarda bulunan Şanlıurfa'da

İşsizlik oranlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu ve genç nüfus oranının da Türkiye ortalamasında ön sıralarda bulunan Şanlıurfa’da iş var, çalışacak işçi yok. Geçtiğimiz Eylül ayında Şanlıurfa İŞKUR İl Müdürlüğü, çeşitli resmi kurum ve kuruluşlarda 9 ay süreyle çalıştırılacak 5 bin işçi alınacağını duyurmuştu. Duyuruların ardından başvuru için İŞKUR binasına gelen binlerce vatandaş, uzun kuyruklar oluşturdu. Kura çekimi için kayıt yaptırmaya gelen vatandaşlar için polis güvenlik önlemi aldı. Başvuruda bulunanlar için 103 görevli personel tarafından yapılan kayıt işlemleri yapıldı. Kura çekimine kayıt yapmak isteyenlerden ilk gün 2 bin kişi toplamda ise 15 bin kişi müracaatta bulundu.

Kura çekimi başvurulularının ardından İŞKUR görevlileri tarafından kura çekimi yapıldı. İsmi çıkan 5 bin işçi adayı, başvurularına göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ ve Belediyeler de çalışmaya hak kazandı. Ancak çalışamaya hak kazanan işçi adayları belirlenen sürede çalışacakları kurumlara başvuruda bulunmadı. Adı geçen işçi adaylarının işe başlamak için başvuruda bulunmaması üzerine kurumlar harekete geçti. Milli Eğitim ve Orman Bölge Müdürlüğü, Belediye hoparlörlerinden anons ederek kurada adı çıkan işçi adaylarının evraklarını teslim ederek iş başı yapmaları istendi.

Şanlıurfa’da toplam kaç işçinin kura sonrası iş başı yapmak için müracaatta bulunmadığıyla ilgili İŞKUR İl Müdürlüğü ise açıklama yapmaktan kaçındı. (UrfaHA)

#

24 Eki 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.