Keser, Acil Serviste Para Alınma Konusuna Açıklık Getirdi

Acil servisleri durumu 'acil olmayan' hastaların yoğunluğundan kurtarmak için yeni düzenlemelere gitti. Kırmızı alandan para kesilmezken yeşil

Keser, Acil Serviste Para Alınma Konusuna Açıklık Getirdi
Video için play'e tıklayın

Özel Şanmed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabri Keser," Özel hastaneler, kendilerine başvuran veya ambulans ve sevkle acile getirilen hastaları, ödeme gücüne ve sağlık güvencesine bakmaksızın kabul edecek, kesinlikle ücret talep etmeyecek bunlara kırmızı alandan para alınmıyor, ama yeşil alandan para kesiliyor."dedi.

Özel Şanmed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabri Keser, son günlerde acil serviste alınan ücretlerle ilgili açıklama yaptı.

Keser ,"Acil servislere gelen hastalar, kırmızı ve yeşil alanlardan hangisine dahil olduğuna göre ikiye ayrılıyor. Kırmızı alan hayati tehlikesi olan ve 24 saat içerisinde ölümle sonuçlanabilecek hastaları kapsıyor. Bu alana giren hastalardan ücret talep edilmiyor. Yeşil alana giren hastalar ise hayati tehlikesi olmayanları kapsıyor. Bu alana giren hastalar SGK tarafından belirlenen katılım payı ücretini ödemek zorunda ve bunun yanı sıra hangi hastanın yeşil alana hangisinin kırmızı alana gireceğine ise muayene yapan doktor karar veriyor" ifade etti.

Keser,"Yaklaşık 22 yıldır İlimizin ilk özel hastanesi olarak hizmet vermeye devam etmekteyiz, şuna da radyoloji ünitesi, emar, tomografisiyle, ultrasyonigrofileriyle , yoğun bakım üniteleriyle, he yeni doğan yoğun bakım hem erişkin yoğun bakımlarımızla üçüncü basamak yoğun üniteler olarak hizmet vermeye devam etmekteyiz. Yaklaşık 35 Hekim ile aşağı yukarı tüm ana branşlarda halkımıza hizmetin en iyisini sunmak için çaba sarf ediyoruz.

Son zamanlarda özellikle acil kliniğine başvuran hastalarla ilgili alınan fark ücretler hakkında bazı yanlış anlaşmalar oluşmuştur. Burada yapılan açıklamalarda acil hastalardan para alınmayacağı durum biraz farklıdır. Kırmızı alan dediğimiz yani acil düşmeler, vurmalar, kurşunlama ve bıçaklamalar gibi hayatı tehdit eden 24 saat içinde hayatı durumu tehlikeye girecek hastalarla ilgili zaten hiç bir özel hastane fark alma fark ücreti talep etme söz konusu olamaz, ama bunun dışındaki normal polikliniklerde hizmet alınabilecek üşütmeler, soğuk almalar, yüksek ateş ve onun hastalarda sosyal güvenlik kurumu tarafından acil olarak zaten değerlendirilmiyor. Hayati tehdit eden durumlar dışında fark ücreti alınması ile ilgili her hangi bir problem söz konusu değildir."diye konuştu.

07 Mar 2018 - 11:09 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.