Kedilerin Yolunu Gözlediği Muhtar

Mardin'in Ömerli ilçesinde 4 yıl önce kızının getirdiği yavru kediden etkilenen Muhtar Mehmet Ali Turğut evinin alt katını sokak kedilerine tahsis

Mardin'in Ömerliilçesinde 4 yıl önce kızının getirdiği yavru kediden etkilenen Muhtar Mehmet Ali Turğut, evinin alt katını sokak kedilerine tahsis etti. Mahalledeki onlarca sokak kedisi, maaşını harcayarak ve sosyal medya üzerinden bireysel kampanyalar yaparak kendilerine mama alan hayvansever muhtarın yolunu gözlüyor. Kedilerin her birine isim koyan, onları özel pudralarıyla temizleyen muhtar, artan mamaları da diğer mahallelerdeki kedilere dağıtıyor.

Mardin'in Ömerli ilçesi Şafak Mahallesi'nde muhtarlık yapan Mehmet Ali Turğut, 4 yıl önce kızı Zehra Nur'un okuldan dönerken ceketinin arasına sıkıştırarak getirdiği ve gizliden eve soktuğu yavru kediden etkilendi. Yavru kediyi görmesiyle beraber dışarıdaki diğer kedilerin durumunu düşünmeye başlayan Turğut, karşılaştığı kedileri evine alarak, beslemeye başladı. Bir süre sonra onlarca sokak kedisini sahiplenen Turğut, iki katlı bahçeli evinin alt katını barınağa dönüştürdü. Burada kediler için özel yuvalar yapan Turğut, zaman zaman maaşını harcayarak, zaman zaman da sosyal medya üzerinden bireysel kampanyalar başlatarak, kedilere mama temin ediyor. Kedilerin mamasını vermek için her gün 05.30'da uyanan Turğut, her birine ayrı ayrı isim taktığı, özel pudralarla temizlediği kedilerle birebir ilgileniyor. Turğut, artan mamaları da diğer mahallelerdeki kedilere dağıtıyor.

"Para teklifi edenler oldu, kabul etmiyoruz"

Her şeyin bir kediyle başladığını belirten Turğut, "Kızım 4 yıl önce bir yavru kedi getirdi. Kızacağımızı düşündüğü için bizden sakladı. Hava soğuktu, çocuklar eziyet etmiş kediye, o da eve getirmiş. Onu aldık, besledik büyüttük ve kediler çoğaldı. Bir zaman geldi maaşımı kedi maması temin etmek için harcadım. Baktım olacak gibi değil sosyal medya hesabı oluşturdum. Mama yardımı gelmeye başladı. Para teklifi edenler de oldu kabul etmedim. Sadece mama kabul ediyoruz" dedi.

"Yemek zamanları 100'e yakın kedi toplanıyor"

Kedileri beslemek için 05.30'da uyandığını anlatan Muhtar Turğut, "Kalkıp yemeklerini hazırlıyorum. Sonra öğlen ve akşam da yemek veriyorum. Evin alt tarafını özel yuva yaptırdım. Kullanmadığımız elbise ve halıları da sıcak tutması için oraya koydum. Yemek zamanları 100'e yakın kedi toplanıyor. Mamalar fazla olunca diğer mahallelere de dağıtıyorum. Çöp alanlarında toplanan köpeklere dağıtıyoruz. Başka sokak hayvanlarına da bakıyorum" diye konuştu.

"Muhtarlık görevini aksatmadan yapıyorum"

Kedilere özel baktığını aktaran Turğut, "Onları pudralıyorum. Özel fırçayla bakımlarını yapıyorum. Bütün kedilere tek tek isim verdim. Çok mutluyum. Yaşantımı onlara göre düzenledim. Muhtarlık görevi de yapıyorum aksatmadan. Hem insanların hem de sokak hayvanlarının sorunlarıyla ilgileniyorum. Mama gönderen hayırseverlere çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Veteriner Hekim Mesut Dağ ise, Turğut'un hayvanlara çok iyi baktığını belirterek, zaman zaman kendilerinin de bakımlarını yaptığını dile getirdi.

06 Ara 2017 - 12:42 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.