Kaymakam Çiftçi ’den bayram mesajı

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Ua1_c1O2x9I&feature=youtu.be[/embed] Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi Ramazan bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Ua1_c1O2x9I&feature=youtu.be[/embed]

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Ramazan bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak Tüm Müslüman âleminin Ramazan bayramını kutladı.

Kaymakam Çitçi’nin mesajında şu ifadeler kullanıldı “Cuma günü Ramazan bayramı. Ramazan bayramı en ünlü bayramlardan birisi. 1 ay oruç tutan nefislerin adeta bayram ettiği birlik ve beraberlik duygularının geldiği önemli bir gün. Tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ederim. Suruç ilçesi olarak bir yıldır çok zor bir süreçten geçti gerçekten Kobani ’den gelen yaklaşık 200 bin kişiyi bağrına basan bu ilçemiz adeta Ensar ruhunu tekrar canlandırdı 1 yıla aşkın süredir bu vazifesini hakkıyla yerine getiriyor ben tüm Suruçlu kardeşlerime vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten birçok ilin altından kalkamayacağı yükü Suruç ilçemiz hakkıyla yerine getirdi ve kimsenin burnu kanamadan bu süreç içerisinde bayrama kavuşmuş oldu tabi bayram önemli bir gün gerçekten 1 ay oruçlu geçirip açın halinden anladığımız yoksulun halinden anladığımız ve yokluk durumunu anladığımız bir ay ramazan. Ve neticesinde ramazan bayramı mana ifade ediyor önemli anlar içeriyor çevremizde bu kadar kan gözyaşı akarken Müslüman kanı akarken bizlerin burada yaptığı kahra mene destekler insani noktadaki destekler aslında ramazanında ruhunu ortaya koyuyor. Birçok insanımız bu süreçte Suriye sürecinde kendi boğazından kesip bu kardeşlerimize sundular. Bu aslında ramazanda ki ruhu ’da ortaya koyuyor bu aydan aldığımız bu feyzi daha sonrada devam ettirmemiz lazım gerçekten gerek hatimlerle kuranlarla önemli bir maneviyat oluşturuldu ve bu maneviyat atmosferinin bozulmaması gerekiyor. Bizim birbirimizden farkımız yok. Müslüman Müslümanın kardeşidir ve dolayısıyla tüm Müslümanlar kardeştir. Kardeşlik ruhu içerisinde kürdü türkü arabı, lazı, çerkezi bu büyük açtı altında birleştirilen aşınamayacak bir sıkıntı yok. Bugün bu ruhu yeniden yaşatmak yeniden bir araya gelmekle günü ve kederleri sevince çevirecek bir gün ramazan. Ben bütün vatandaşlarımızın başta Suruçlu hemşerilerimizin olmak üzere tüm Müslümanlarının ramazan bayramını tebrik ediyorum. Kansız savaşsız, gözyaşsız bir bayram diliyorum ve inşallah bundan sonra ki bayramlara daha huzur ve güven içerisinde kavuşmayı cenabı Allahtan niyaz ediyorum.

#

16 Tem 2015 - 15:40 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.