Kasasında para geçmeyen tek market

-Murat ÇİFTÇİ- Atatürk Bulvarı Meteoroloji caddesinde bulunan Ay ışığım Yetim ve Öksüz Derneği binası içerisinde yer alan markette aileler kendilerine

-Murat ÇİFTÇİ-

Atatürk Bulvarı Meteoroloji caddesinde bulunan Ay ışığım Yetim ve Öksüz Derneği binası içerisinde yer alan markette aileler kendilerine verilen kartlarla ücretsiz bir şekilde alış veriş yapıyorlar.Aileler bu marketten kendilerine verilen kartlarla her türlü malzemeleri ücretsiz bir şekilde alabiliyorlar.

Ay ışığım Yetim ve Öksüz Derneği Müdürü Müfit Vert derneğin yapmış olduğu faaliyetler hakkında gazetemiz muhabirine bilgi verdi.

Ay ışığım Yetim ve Öksüz Derneğinin 2014 yılı içerisinde yapmış olduğu faaliyetler hakkında gazetemiz muhabirine bilgiler veren Müfit Vert, “2014 yılının Nisan ayında Türkiye’de yardım anlayışını değiştiren bir faaliyet gerçekleştirdik. Daha önceden sadece kuru gıda alan yetim ailelerimiz dernek binasında açılan tam teşekküllü marketle evindeki ihtiyaca yönelik alışveriş yapma imkanını buldu. Derneğimiz tarafından ailelere verilen Ay Işığım kartıyla istedikleri zamanda ihtiyaçlarına göre alışveriş yapma olanağı sağlanmaktadır. Derneğimiz 2014 yılında aylık 6 bin 243 kişilik gıda yardımı yapmıştır.’Bayram Sabahı sevincim ol’ projesi kapsamında 14 bin 303 yetim çocuğa bayramlık dağıtımı yaptık”

‘Bursunla Yetimin yanında ol’ projesi kapsamında yetim çocukların günlük okul ihtiyaçlarını sağlamak için 45 ilkokul, 56 ortaokul, 59 lise ve 10 üniversite öğrencisine burs verildiğini ifade eden Ay ışığım Yetim ve Öksüz Derneği Müdürü Müfit Vert, “Yardım alanında bir ilk olan yöntemle burslar ailelere değil de sınıf öğretmenlerine teslim edilerek bursların öğrencilerin isteklerine yönelik harcanması sağlanmaktadır.2014 yılında 7 ailenin evi şenlendirilerek, şenlendirilen yetim ev sayısı 45’e ulaştırılmıştır. Aynı yıl içerisinde 504 adak akika kurban kesilerek yetim ailelere dağıtılmıştır. Kurban bayramında 755 küçükbaş kurban kesilerek 4 bin 367 kişiye et dağıtımı yapılmıştır”

“Yetimin rüyası gerçek oldu”

Ay ışığım Yetim ve Öksüz Derneği Müdürü Müfit Vert, “2014 yılında 2 yetim ailemize ev alınarak ev alınan yetim aile sayısı 16’a ulaştı. Ayrıca kirasını veremeyen yetim ailelerimizin kiraları hayır sahipleri tarafından karşılanmaktadır.42 yetim ailenin yıllık kirası karşılanmıştır.2014 yılında hayırseverler tarafından derneğimize bağışlanan ve derneğin tespitleri sonucunda evinde beyaz eşya bulunmayan yetim ailelere beyaz eşya dağıtımı yapıldı. Bu kapsamda 72 televizyon, 10 buzdolabı, 17 çamaşır makinesi ve 57 fırın dağıtılmıştır. Projeler kapsamında 80 Yetim çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Bu anlamda çalışmalarımız devam etmektedir”

#

06 May 2015 - 10:43 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.