Karaköprü'de Yol Ve İnternet İsyanı

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde yeni yapılan 35 metre yol çalışmasının aylardır bitirilememesi vatandaşları mağdur etti.

günay günay
Haber albümü için resme tıklayın

Mustafa Bayar

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde yeni yapılan 35 metre yol çalışmasının aylardır bitirilememesi vatandaşları mağdur etti. Binalar ile yol arasında oluşan uçurum tehlike arz ederken, yol çalışmasından kopan Türk Telekom hatların nedeniyle 3 aydır internet mahalleye verilmiyor.

Karaköprü ilçesi Doğukent mahallesinde oturan vatandaşlar, bitirilmeyen yoldan şikayetçi. Karaköprü ilçesinde bazı mahallerde yapımı tamamlanan ancak bazı mahallerde de sadece yolların düzeltilip bırakılması mahalle sakinlerini canından bezdirdi. Yol Çalışması sırasında kopan Internet hatları nedeniyle 3 aydır mahalleli internet hizmeti alamıyor.

Yol çalışması nedeniyle kazılan yerlerin yüksekliği ve yola düşen taşlar vatandaşları korkuttu. Vatandaşlar, "Burada güzel bir hizmet yapıyorlar yeni 35 metre yol ama yaklaşık 2 yıldır süren çalışmaların bitirilememesi gerçekten bizi bitirdi. İşler çok yavaş ilerliyor bir gün çalışma var bir ay çalışma yok, yol aynı zamanda tehlikede arz ediyor yol tek taraflı bölünmüş yapıldı, bazı bölgeler binalar ile yol arasında uçurum oluştu, ayrıca insanların yürürken büyük tehlike atlatıyor çünkü kaldırım da yok yetkilerden tek ricamız başladığınız işi bitirin bir yıl daha sürmesin" diye tepkilerini dile getirdiler.

Mahallenin 3 yadır interneti kesik, muhatap olan yok

Büyükşehir belediyesi yeni 35 metre yol yapım çalışmaları için başlatılan genişletme çalışması esnasında kepçe Türk Telekom kablo hattının kopmasına neden olduğu belirlendi. Çalışma esnasında kopan kablonun kopması nedeni ile de Doğukent mahallesi Atatürk Bulvarında belli kısımlarında Telefon ve İnternet bağlantısı kesildi. Telekoma ait kabloların kopmasının üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hala tamir ve onarımın yapılmaması nedeni ile telefon ve internetleri kesilen vatandaşlar telekom’da tepki gösterdi.

Yaklaşık 3 aydır Karaköprü ilçesi Doğukent mahallesinde telefon ve internet bağlantısı olmadığı dile getiren vatandaşlar ise çalışmaların çok yavaş yapıldığını konusunda tepkililer. Vatandaşlar, “Yapılan çalışmalar çok yetersiz. Büyükşehir Belediyesi tarafından dikkatsizliği yüzünden oldu bu olay onu anladık ama 3 aydır bir telefon ve internet bağlanılamaz mı kardeşim. Bu insanların günahı ne? biz neden kullanamadığımız bir hizmete para vermek zorunda kalalım. Bir an evvel çalışmaların başlamasını ve telefonlarımıza kavuşmak istiyoruz. Faturamız ödenmediğinde faizi ile birlikte hattımızı kesmesini bilen Telekom günlerdir bizi telefon ve internetten mahrum bıraktığı yetmiyor gibi bu kadar sürede ki kaybımızı faturalarımızdan da kesecek mi? Acil bir işimiz olsa bunun hesabını kim verecek. Günlerdir alt yapı çalışması, yenileme çalışması lafları ile milleti kandırıyorlar.” şeklinde tepkilerini sert bir dille ifade ettiler.

14 Nis 2017 - 08:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.