Karaköprü belediyesi turizme sahip çıkıyor

Güneydoğu'nun ve Şanlıurfa'nın parlayan yıldızı olan Karaköprü İlçesi Turizmde de atağa geçti. Belediye Meclisi Mart ayı oturumunda alınan

Güneydoğu’nun ve Şanlıurfa’nın parlayan yıldızı olan Karaköprü İlçesi Turizmde de atağa geçti. Belediye Meclisi Mart ayı oturumunda alınan karar doğrultusunda İlçeye bağlı Mustafacık mahallesi sınırlarında bulunan Karababa Tepesi’nin yamaç paraşütü alanı olarak ve Küçükalanlı mahallesinde bulunan tarihi kalıntıların turizme kazandırılması için karar alındı. Karaköprü Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda önemli kararlar alındı. Alınan karar doğrultusunda İlçeye 20 Kilometre uzaklıktaki Mustafacık Mahallesi sınırlarında yer alan Karababa Tepesi’nin bulunduğu alanın yamaç paraşütü sporunun yapılması ve turizme kazandırılması için Kültür Komisyonuna havale edildi. Yine ilçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Küçükalanlı mahallesinde bulunan tarihi mağaralar ve kalıntıların gün yüzüne çıkarılıp turizme kazandırılması da komisyona havale edilen konular oldu.

Tarih ve Turizme sahip çıkan Karaköprü Belediyesi aldığı meclis kararı ile Dünya’da sadece Karaköprü ilçe sınırları içerisinde bulunan kuşların araştırılması için de karar aldı. Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, meclis toplantısı sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Meclis otururumuzda Karaköprü'nün kırsalda özellikle tarih, turizm ve doğa anlamında önemli kararlar alındı. İlgili komisyonlarımız konu hakkında gerekli çalışmaları yapacaklardır. Gerek Karaköprü'de yaşayan doğal varlıklar (kuş çeşitleri) gerek tarih ve kültürel varlıklar (tarihi alanlar) gerekse doğa sporu anlamında yamaç paraşütü sporunun yapılacağı yer ile ilgili zemin araştırmaları komisyon tarafından araştırılacaktır. Biz Karaköprü ilçesinin bu güzel tabiatın sunmuş olduğu güzellikleri halkımızla buluşturmayı planlıyoruz" dedi.

#

03 Mar 2015 - 14:03 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.