Karakaçan yürüdükçe elektrik üretildi!

Yurdum insanı sonunda bunu da yaptı! Eşekliği hiç bitmeyen karakaçan bu kez de elektrik için kullanıldı.İzmir'de dağlık bölgelerde hayvancılık

Yurduminsanı sonunda bunu da yaptı!Eşekliği hiç bitmeyen karakaçan, bu kez de elektrik için kullanıldı.İzmir'de dağlık bölgelerde hayvancılık yapanlar ile çobanlarelektriksiz kaldı.Bu durum en çok da cep telefonlarını etkiledi.Dağ başında şarjı biten çobanın imdadına iseİzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğiyetişti. Dernek Başkanı Özer Türer ve ekibi, özel bir firmaya güneş enerjisinden elektrik üreten bir sistem yaptırdı. Sistemin özelliği ise eşek sırtında taşınmasıydı.

BİLGİSAYARDAN RADYOYA
Güneşten elektrik üreten sistem, dağdaki eşeklerin sırtına yüklendi. Eşekler gezdikçe elektrik üretildi. Böylece çobanlar cep telefonlarını, diz üstü bilgisayarını şarj edip radyo dinleme imkanına kavuştu. Türer,"Eşek sırtında taşınabilen sistem sayesinde çobanlar ve hayvan üreticileri büyük rahata kavuştu"diye konuştu.

Özer Türer, "Eşeğin sırtında en az iki güneş paneli kuruluyor. Bu sayede 1 ila 10 kilovat arasında elektrik üretiliyor" diyor.

#

07 Tem 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.