Karagül'ün Açmasıyla Ziyaretçi Akını Başladı

Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne özgü yetişen karagüller açmaya başladı. Ekim ve Kasım ayında Siyah rengiyle dikkat çeken karagülün açmasıyla

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yetişen ve siyah rengiyle dikkati çeken karagül,Halfeti'ye gelen yerli ve yabancı Turistlerinde dikkatini çekiyor. Birecik Barajı nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği Halfeti, çok sayıda turiste ev sahipliği yapıyor. Halfeti kaymakamlığı yetiştirdiği Karagüllerin bir bölümünü kuruturken Halfeti'ye gelen misafirlere da hediye olarak veriliyor. Bünyesinde barındırdığı tarihi ve turistlik güzelliklerinin yanı sıra, Halfeti'de yetişen karagül, son dönemde bölgeye yönelen film yapımcılarına da ilham kaynağı oluyor. Karagülün en siyah açtığı dönemin Ekim ve Kasım ayları olduğu belirtildi.

Karagüllerin açmasıyla birlikte Halfeti ’yede ziyaretçi akını başladı. Güllerin efendisi olarak bilinen Karagül’ün meraklıları sadece bu özel karagül için Halfeti’ye gelerek bu kokulu gülü yerinde inceliyor. Halfeti’ye ziyarete gelen vatandaşlar evlerine dönerken mutlaka Karagül’ün fidanlarını alıp götürüyor.

Ziyaretçiler, Taş evlerin ve camilerin su altında kaldığı Doğal güzelliği, Fırat Nehri'nin altında kalan evleriyle kamuoyunda "Saklı cennet" ve "Kayıp kent" olarak anılmaya başlanan Halfeti'de, turistler tekne turları, jet ski ve Doğa ATV turları ile ilgi odağı, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaklaşık bir saat süren tekne turu ile su altında kalan camiler, evler, yeşil alanlar, Savaşan Köyü ve İncil’in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale’yi ziyaret ediyor. Tekne turu ile sular altında kalan doğal güzellikleri gören turistler, nehir kıyısında kurulan tekne görünümlü duba restoranlarda da yöresel yemekler yiyor.

ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin karagülleri yakından görebilmeleri için sahil şeridinde modern bir teşhir serası yaptırdıklarını söyleyen Halfeti kaymakamı Şeref Albayrak," Halfeti ile özdeşleşmiş sakin şehrin saklı kokusu Karagül'ün yetiştiriciliği yapılmaktadır. Buradaki serada üretilen karagüller kurutulup hediyelik olarak ilçeye gelen ziyaretçilere verilmesi ve yılın her mevsiminde karagül görebilmelerini sağlamak. Karagüller ilkbahar ve sonbaharda siyah olarak açmaktadır"dedi.

31 Eki 2017 - 12:59 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.