Karacadağ Pirinci Tescillendi

Coğrafi işaret belgesinin verilmesi için başvuru yapılan Karacadağ Pirinci tescillendi.

Diyarbakır Valiliği tarafından 4 Kasım 2010 tarihinde Karacadağ Pirinci'nin kalite ve lezzetinin korunması, farklı pirinç çeşitlerinin Karacadağ ismiyle piyasada satılarak üretici ve tüketicinin mağdur edilmesinin önüne geçilmesi amacıyla Karacadağ Pirinci'nin coğrafi işaret belgesinin verilmesi için başvuru yapıldı. 28 Mart 2018 tarihi itibariyle Karacadağ Pirinci tescillendi.

Tescil töreni 9. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarında gerçekleştirildi. Tescil törenine Vali Yardımcısı H.Hasan Gökpınar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu Coşkun, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Salih Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yayım ve Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı Sürur Kır, Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı Mehmet Duyar, Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çiftçiler ile yurtiçi ve yurtdışından işadamları katıldı.

Ziyaretçilere pilav ikram edildi

Karacadağ Pirinci Tescil Töreninde Türk Patent Enstitüsü adına Başkan Yardımcısı Mehmet Duyar bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Duyar tarafından Diyarbakır Vali Yardımcısı H.Hasan Gökpınar'a Karacadağ Pirinci Coğrafi Tescil Belgesi takdim edildi.

Törenin ardından ziyaretçilere Karacadağ Pirincin'den yapılan nohutlu ve bademli pilav ikram edildi.

TarımdanHaber.com

11 Nis 2018 - 08:33 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.