Kan Davasında Barış

Şanlıurfa kan davalı amcazade çocuklar büyüklerin araya girmesiyle 2 ay içersinde barışla sonuçlandı. Şanlıurfa'da Şeyhanlı aşiretine mensup

Şanlıurfa kan davalı amcazade çocuklar büyüklerin araya girmesiyle 2 ay içersinde barışla sonuçlandı.

Şanlıurfa’da Şeyhanlı aşiretine mensup amcazade aileler arasında yaklaşık 2 ay önce bir kişinin ölümü ile başlayan kan davası barışla sonuçlandı. 2 aylık husumetin ardından akraba aileler aşiretin ileri gelenlerinden Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Seydi Eyyüpoğlu’nun

araya girmesiyle el sıkışarak barıştılar.

Şanlıurfa’da yaşayan Şeyhanlı aşiretine mensup Seyitoğlu ile Tankçı aileleri arasındaki kan davası 32 yaşındaki Hamza Seyitoğlu’nun öldürülmesiyle başladı. Kentin Selçuklu mahallesinde yaşayan amcazade çocukları olan Sedat Tankçı ile Hamza Seyitoğlu 2 ay önce parkta otururken tartıştı. İddiaya göre tartışmanın ardından Hamza Seyitoğlu yakınlarıyla birlikte sopalarla Sedat Tankçı’nın evini bastı. Aynı aşirete mensup akraba aileler arasında çıkan taşlı sopalı ve bıçaklı kavgada Hamza Seyitoğlu bıçaklandı.Yaralanan Hamza Seyitoğlu Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.Tedavi altına alındığı hastanede 2 gün sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hamza Seyitoğlu’nun ölmesi üzerine akraba olan Seyitoğlu ailesi ile Tankçı ailesi arasında kan davası başladı.

İki ailenin mensubu olduğu Şeyhanlı Aşiretinin ileri gelenlerinden Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Seydi Eyyüpoğlu amcazade çocukları olan aileler arasındaki kan davasının sone ermesi için devreye girdi.Milletvekili Seydi Eyüpoğlu yaptığı görüşmenin ardından kan davalı akrabaları barışmaya ikna etti. Vali konağı çay bahçesinde düzenlenen barış törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Ak Parti Milletvekili Seydi

Eyyüpoğlu yörenin önde gelen simalarıyla kan davalı ailelerin fertleri katıldı. Barış duasının yapıldığı törende husumetli olan akrabalar Seyitoğlu ailesi ile Tankçı ailesi mensupları birbirleriyle el sıkışıpöpüşerek barıştılar.

Ak Parti milletvekili Seydi Eyyüpoğlu akraba olan bu iki aile arasından istenmeden üzücü bir olay yaşandı.Bizleri derinden üzen bu olayın ardından bu aileler barışı seçtiler. İki aile bundan önce olduğu gibi yine aralarında hiçbir şey olmamış gibi bir arada yaşayacaklardır. Kan şiddetle bir yere varılmaz.

Vali Güvenç " biz bugün mutluyuz bir kötülük sona erdi, devam etmediğiniz bitirdiğiniz için buna emek veren Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu teşekkür ediyorum bize yakışan da budur bu gelenek bizim inancımızla uyuşmuyor bize yakışmıyor iki amca çocuğu Allah muhafaza hiç yüzünden birbirine kıyıyorlar ondan sonra yıllarca bu acıyı devam ettiriyorlar kanı kanla yıkamaya çalışıyoruz yeni acılara sebep oluyoruz bunun kitapta yeri yok artık mahkemelerimiz hızlı çalışıyor devlet suçlu hakkında ne gerekiyorsa yapıyor bu tür işlere izin vermememiz gerekir büyüklerim var bir araya gelerek sorunları çözmeliyiz dedi"

#

08 Nis 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.