Kamyoncu esnafı sinek avlıyor

Hemen yanı başımızda bulunan Suriye'de iç savaş devam ederken savaşın en büyük sıkıntısını da Şanlıurfalı esnaf çekiyor.Şanlıurfa'da

Hemen yanı başımızda bulunan Suriye'de iç savaş devam ederken savaşın en büyük sıkıntısını da Şanlıurfalı esnaf çekiyor.Şanlıurfa'da hemen hemen her sektörde sıkıntı yaşayan .Özellik Suriye ve Irak'ta devam eden iç savaş dolayı gümrük kapıların kapanmasıyla Evren sanayi sitesinde bulunan kamyon tamircileri sinek avlıyor.

Hükümetin sınır kapılarını eskisi gibi olmasa da belli gümrük kapıların açılması isteyen Kamyoncu esnafı eskiden caddelerde duracak yer yoktu, şimdi ise caddeler bom boş olduğunu ifade ettiler.

Demir ticaret sahibi Ali Demir ” Suriye'de yaşanan iç savaştan önce işlerimiz iyiydi ama gümrük kapıları kapandı, kamyoncuların bir çoğu kilit kapattı, bazılarda Türkiye içinde çalışmaya başladı. Şuanda büyük araçlarda sanayi gezseniz çekiç sesi duy yamasınız, bizim durumla ilgilenen yok bizim en büyük eksiğim çevre yolu olmadığından araç gelemiyor kamyoncu yol üstüne Gaziantep, Osmaniye’ye gidiyor. Otobandan sanayi’ye giriş yok zaten trafik bile araçları tutuyor girmesinler diye Kantar koyulmuş bir hatası yüzünden araç sanayi’ye giriş yapamıyor. Otoban ile sanayi arasında yaklaşık 25 kilometre var kamyoncu esnaf uzaklıktan dolaya da gelemiyor. Bizim iş yapabilmemiz için otobandan bize yakın bir yol verilmesi lazım çevre yollarımız bitmesi gerekir şuanda Şanlıurfa belediyesi tarafından yapılan Karaköprü-Tugay çevre yolu durmuş durumda, bu yolu biran önce bitirilmesi istiyoruz birde Otoban yolu sanayimize çok uzak yakın bir yerden bağlantı yolunun yapılmasını yetkililerden bekliyoruz” dedi. (Mustafa Bayar)

#

03 Kas 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.