"Kamptaki anaokulu, çocukların yüzünü güldürdü"

Ceylanpınar ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeli anaokulu öğrencileri kendilerine sunulan eğitim imkanıyla savaşın izlerini unutmaya çalışıyor.

Ceylanpınar ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeli anaokulu öğrencileri, kendilerine sunulan eğitim imkanıyla savaşın izlerini unutmaya çalışıyor.

Yaklaşık 20 bin Suriyeli'nin yaşadığı Tel Hamut Çadır Kenti'nde hizmete açılan Pınar Anakolunda 80 öğrenci eğitim görüyor. Okul hayatına kampta adım atan minik öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde çeşitli oyunlar oynuyor. Türkçe eğitim alan Suriyeli çocuklar, kendilerine sunulan imkandan dolayı yetkililere teşekkür ediyor.

Anaokulu öğretmeni Emine Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli öğrencilere günde 6 saat eğitim verildiğini söyledi. Eğitimin, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre hazırlandığını anımsatan Güner, çocukların çok istekli olduğunu ve kısa sürede ortama uyum sağladıklarını dile getirdi.

Çocukların büyük bir travma yaşadığını ve bunun da oyunlarına yansıdığını anlatan Güner, şöyle konuştu:

"İlk günlerde çocuklara oyuncak verdiğimiz zaman onlarla silah yaptıklarını gözlemledik. Bunun da savaştan kaynaklandığını değerlendiriyoruz. Kolay değil çünkü çocukların yaşadıkları üzerilerinde büyük bir travma oluşturmuş. Bu durumu kısa sürede düzelttik. Belli bir zaman sonra öğrencilerin oyuncaklarla silah yerine ev, araba ve bahçe yaptığını gördük. Öğrencilerimiz savaşın getirdiği olumsuz psikolojiden kurtuldu ve her geçen gün yüzleri gülüyor."

Suriyeli Hayma Selefi ise günün büyük bir bölümünü okulda geçirdiklerini ifade etti. Okulu ve öğretmenlerini çok sevdiğini vurgulayan Selefi, "Okul sayesinde acılarımızı unuttuk, şimdi geleceğe umutla bakıyoruz" dedi.

Ahmet Mustafa da savaşta birçok yakınının hayatını kaybettiğini belirtti.

Zor şartlarda Türkiye'ye sığındıklarını anlatan Mustafa, "Allah Türk halkından razı olsun. Ailemizle kampta yaşıyoruz ve tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Anaokulunda bize çok iyi davranıyorlar, inşallah eğitimime devam edeceğim. Okula devam eden çocuklar da çok mutlu" şeklinde konuştu.

#

15 Ara 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.