Kafaf: Yeni Torba Yasası Engellileri Sevindirdi

Şanlıurfa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Hülya Kafaf 2 Ağustos 2013 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yeni torba yasasının

Şanlıurfa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Hülya Kafaf, 2 Ağustos 2013 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yeni torba yasasının engellilere birçok kolaylıklar getirdiğini söyledi.

Engellilerin yaşam koşullarını kolaylaştırmak amacıyla hükümetin yürürlüğe koyduğu yeni torba yasasında, engellilere yönelik kamu kuruluşlarında yenilikler getirildi. Buna göre yasadan tüm engelliler yararlanacaklar.

Yasa tasarısı hakkında engellilere bilgi veren Şanlıurfa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Hülya Kafaf, “Engelliler için sağlık kurulu raporuyla %40 ve üzerinde engelli olduğunu belgeleyen Türk vatandaşlarının kendileri, ağır engellilerin kendileri ile birlikte birden fazla olmamak üzere birlikte yolculuk ettikleri refakçiler, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafında yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar. Ayrıca 2022 Engelli maaşı alan engelli yakını, yaşlı ya da silikozis aylığı alıp kendisine borç çıkarılan vatandaşların 2022 maaşı borçlarına torba kanun ile af geldi” dedi.

#

25 Ağu 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.