Kadınların Yemek İşi Kolaylaştı

Şanlıurfa'nın kırsal alanlarında yaygın olamaya başlayan fırınlar ev hanımlarına kolaylık sağalamaya başladı.

Kırsalda açılan fırınlar düğünlerde ve cenazelerdeki geniş katılımlı yemeklerde köylünün imdadına yetişiyor. Tek seferde onlarca tepsi ekmek pişirilebilen bu fırınlar kadınların işini de kolaylaştırıyor. Özellikle Köylerde her geçen gün fırınların açılması artıyor.

Şanlıurfa kentte hazır yemeğe rağbet etmesi ve tepsi geleneği kırsal alanlarda indi. Artık kırsaldaki kadınlarda hazır yemek olarak tabir edilen lahmacun, tepsi, patlıcan ve biberi fırına gönderiyor. Kırsalda daha çok büyük süpha, düğün ve mevlit yemeklerinde hizmet veren fırınlar şimdi köy kadınlara hizmet etmeye başladı.

06 Mar 2018 - 10:11 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.