KADEM Şanlıurfa şubesi Sümeyye Erdoğan tarafından açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar Başkan Yardımcılığını yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Bir Oteli’nde düzenlenen törenle Şanlıurfa şubesi açıldı. Açılışa Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şanlıurfa Valisi Azim Güngör Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak parti milletvekili Kasım Gülpınar, Kemalattin Yılmaztekin, KADEM Şanlıurfa temsilcisi Vildan Polat, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını KADEM Şanlıurfa Şube Başkanı Vildan Polat yaptı. Polat, katılımcılara teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise "Kadınların hem haklar anlamında hem de topluma yön vermesi konusundaki mücadelesinde güçlenmesi çok önemlidir. Demokrasinin de gelişmesi açısından kadının aktif olması gerekir. Şanlıurfa kadınına güvenen bir kadro olarak yerel anlamda da kadınlara gereken önemi veriyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Güngör Azim Tuna da, "Yan yana geldiklerinde çok şey ifade eden kadın ve demokrasi kavramları 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıkma noktasında kendini göstermiştir. 15 Temmuz ve sonrasındaki süreçte demokrasisine sahip çıkan kadınlarımız, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünü ve insan hakları temel özgürlüklerinin en güzel örneğini göstermişlerdir" dedi.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar , "KADEM olarak kadını güçlendirirken, bir yandan da demokrasiyi ilmek ilmek dokuyoruz. Başörtüsü gibi birçok sorunun çözümü de kadının siyasi iradenin yanı sıra sivil toplum çatısı altında birleşmesiyle oluşmuştur. KADEM’de tekelleşmiş kadın sorunların üzerine giderek, yeni yaklaşımlar getirerek adeta gölgede kalmış kadınların sesi oluyor" dedi.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “ Bu aydınlık şehre her gelişimde şehrin ruhuna sinmiş güzellikleri hissediyor ve manen etkilenerek ayrılıyorum. Kadın ve Demokrasi Derneği olarak, 20’nci temsilciliğimizi Şanlıurfa’da açıyoruz. Ülkemizin dört bir yanında bizim yuva olarak bildiğimiz yeni merkezler kuruyoruz. Bir yandan kadını güçlendirirken bir yandan da demokrasiyi ilmek ilmek örüyoruz. Sivil toplumun gücüne ben yürekten inanıyorum. Bürokraside, siyasette, akademide yapılamayan şeyleri sivil toplumda yapıyorsunuz. Malumunuz 16 nisan itibariyle ülkemiz yeni bir döneme girdi. Yönetim sistemimiz milletimizin oylarıyla değiştirildi. Türkiye’nin kemikleşmiş siyasi ve bürokratik sorunların halli adına çok önemli bir süreci yaşıyoruz. Tamamen millet iktidarına dayanan bu yeni sistemin şekillenmesinde tabi sivil toplum olarak bizlere de sorumluluklar düşüyor” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise,” Gelecek yolculuğunda ve 2023, 2053 ve 2071 hedefimize ilerleyeceğimiz, ulaşacağımız yolda en önemli gücümüzü, dinamiklerimizi oluşturan geleceği yönetmek için görev üstlenmiş olan kadınların, toplum içerisindeki ve aynı zamanda siyasal anlamdaki çalışmalar içerisinde, demokrasi içerisinde daha iyi şekilde temsil edilmeleri, hak ettikleri değerin verilmesi için gece gündüz demeden çalışan KADEM’in Şanlıurfa temsilciliğinin açılışında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Gerçekten KADEM’in bu güne gelmesinde Hem Emine Edoğan’ın hem de Sümeyye Erdoğan’ın büyük emekleri, çalışmaları olmuştur. Tabiki sayın cumhurbaşkanımızın siyasi anlamdaki çalışmalarının içerisinde en önemlilerinden biri, 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının kazanılmasında belkide en önemli rolü üstlenmiş olan o zaman üyesi bulunduğu siyasi partinin kadın teşkilatının ortaya koymuş olduğu çalışmaların değerini en iyi bilen kişilerden biri olarak cumhurbaşkanımızın bu noktada vermiş oldukları talimatlar açıktır” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte kurdele kesimi yaparak dualar eşliğinde açılışı gerçekleştirdi.

06 May 2017 - 15:30 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.