İşçilerinin Edessa Kent mağduriyeti sürüyor

İşçilerinin Edessa Kent mağduriyeti sürüyor     Belediye tarafından temizlik işçileri için yapılan ve yılan hikâyesine dönen Edessa kent konutlarında

İşçilerinin Edessa Kent mağduriyeti sürüyor

Belediye tarafından temizlik işçileri için yapılan ve yılan hikâyesine dönen Edessa kent konutlarında alt yapı, su, çevre düzenlemesi ve elektrik sorunlarının hala giderilmemiş olması tepki toplamaya devam ediyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde dönemin belediyesi tarafından temeli atılan Edessa kent konutlarına ismini yazdıran belediye temizlik işçilerinin mağduriyeti devam ediyor. Temelinin atıldığı tarihten itibaren çok kısa bir sürede teslim edilmesi gereken konutların üzerinden iki yıl geçmesine rağmen teslim edilmemesi birçok mağduriyeti beraberinde getiriyor. Sadece anahtarların ev sahiplerine teslim edildiği konutlarda alt yapı, su, çevre düzenlemesi ve elektrik sorunları hala giderilmemesi tepki toplamaya devam ediyor.

Konuyla ilgili İLKHA mikrofonlarına konuşan Büyükşehir ve Eyyübiye Belediyesi encümeni Yusuf Aktaşoğlu, işçilerin bu mağduriyetini belediye meclisinde gündeme getirmesine rağmen herhangi bir adımın atılmadığını ileri sürdü.

Altyapısı bitirilemeyen konutlarının teslim edilmesinin hakkıyla bir teslimiyet olmadığını ifade eden Aktaşoğlu, “2014 Şubat ayında teslim edilmesi gündeme gelmiş olsa bile, gerçekten hakkıyla bir teslimiyetten ziyade, çünkü elektriği olmayan, suyu olmayan, alt yapısı olmayan binaların teslim edilme söz konusu olmuştu. Yanımıza gelip bize dertlerini anlatan vatandaşlarımız, gerçekten bu konuda çok mağdurlar. 2014 Şubatta teslim edilmesi gereken konutların, gerçekten tamamlanmadığını biz müşahede ettik, kendi gözlemlerim de oldu. Orada kanalizasyon, elektrik, su gibi temel ihtiyaçların daha getirilmediğini, bu insanlara boş bir bina olarak teslim edilmesi gündeme gelmişti.” dedi.

“Bu mağduriyeti belediye meclisinde dile getirdim ama adım atılmadı”

Bu sorunu Eyyübiye meclisinde gündeme getirdiğini ifade eden Aktaşoğlu, “Oradaki başkan ve yetkili insanlar, bu işin kendileri ile alakası olmadığını Büyükşehirin bu işe baktığını ifade ettiler. Büyükşehir’de bunu Başkan Vekili Ahmet Kaytan’a ve Mustafa Tepe’ye birebir dile getirdim. Bu insanlarımızın mağduriyetinin çok ciddi olduğunu, bu insanlara verilmiş olan evlerde hayatın mümkün olmadığını, bu insanların her ay yaklaşık 650 TL gibi çok ciddi bir para verdiğini söyledim. Siz temizlik işçilerine onlara konut edindirme gibi bir yola çıkıyorsunuz. Ve bununla beraber asgari ücretle çalışan bu insanlarımızdan 650 gibi çok ciddi bir rakam alıyorsunuz. Bu hiçbir şekilde kabul edilecek bir durum değildir. Öncelikle bunun yetkililer tarafından tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

“İşçilerin ödedikleri kiraları iade edilmeli”

Konutları zamanında teslim edilmeyen işçilere ödemek zorunda kaldıkları kiraların iade edilmesi gerektiğini söyleyen Aktaşoğlu, “2014 Şubatında teslim edilmesi gereken evlerin tamamlanamadığı için bunu yetkili müteahhit, veya o zamanki yetkililer, veya bu günkü kentsel dönüşümle, toplu konut daire başkanlığı buna el atıp temizlik işçisi insanlarımıza kira iadesini yapması gerekiyor. Çünkü o insanlarımız orada ikamet edememekteler. Bununla beraber asgari ücretle çalışan insanlarımız kiracılar, bir de buraya kira verdiklerini düşündüğümüz zaman, emin olun bu insanlarımızın büyük bir kısmı tefecilerin eline düşmüş ve çok mağdur bir durumda oldukları söyleniyor. Bu yönde mecliste bazı ifadelerde bulundum, iyileştirileceğini ve bir an önce oranın bitirileceğini dile getirdiler.” diye konuştu.

“Yetkililer bir an önce bir çözüm bulmalılar”

Çalışmanın çok ağır ilerlediğini hatırlatan Aktaşoğlu, “Bunun yanında aldığım duyumlara göre çok küçük çapta kanalizasyon çalışmaları başlamış bu yeterli değildir. Siz küçük bir kepçeyle orada çalışmaya başlarsanız, elektriğin gelmesini düşünün, yıllar ala bilir. Temiz suyun gelmesini düşünün buda yıllar alacaktır ve bu yıllar zarfında bu insanların evsiz, ev var ama evin elektriği yok, ev var evin suyu yok, ev var evin kanalizasyonu yok. Bu insanlar birçok mağduriyet çekecekler. Ben yetkililerden bir an önce bu mevzuya hakikaten çözüm bulmaların istiyorum.” dedi

#

26 Mar 2015 - 13:19 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.