Irak karışınca, mağdur oldular!

Şanlıurfa'dan Irak'a giderek malzeme taşımacılığı yapan TIR şoförleri Irak Şam İslam Devleti terör örgütünün saldırılarının devam

Şanlıurfa’dan Irak’a giderek malzeme taşımacılığı yapan TIR şoförleri, Irak Şam İslam Devleti terör örgütünün saldırılarının devam etmesi nedeniyle Türk şoförler, ülkeden çıkamıyor. Irak’a gidemeyen şoförler, iş yapamadıklarını belirten şoförler, bu anlamda mağdur olduklarını söyledi. Buğday pazarı önünde bekleyen TIR şoförleri, Irak’taki çatışmaların bir an önce durmasını talep etti. Aralarında Şanlıurfalı şoförlerin de olduğu 40 TIR şoförünün Irak’ta rehin alınmasının ardından Irak’a gitmeye çekindiklerini söyleyen şoförler, hasat zamanının ardından bölgede iş yapamadıklarını söyledi. Şehirlerarasında nakliyat işinin de fazla olmadığını söyleyen TIR şoförü Fethi Aslan, “bilindiği üzere 40 tane şoför arkadaşımız Irak’ta günlerce rehin tutuldu. Bu nedenle biz de artık Irak’a gitmekte tedirgin oluyoruz. Irak’a gidemediğimiz için de TIR’larımız burada yatıyor. Sürekli buğday pazarının yanında bekliyoruz. Farklı şehirlere gidecek bir yükü bekliyoruz. Hububat sezonu zamanında iyi iş yaptık ama ondan sonra iş bulamadık” diye konuştu.

Türkiye’de bütün TIR şoförlerinin iş yapamadığını söyleyen Aslan, ülkede TIR fiyatlarının düştüğünü sözlerine ekledi. Irak’a giderek ailesini geçindirdiklerini belirten Aslan 150 bin liraya aldığı TIR’ın kendisine para kazandırmadığını söyledi. Aslan, şöyle konuştu: “Irak yolları engellenince bu kadar TIR Türkiye’ye fazla geldi. Bu kadar TIR nereden iş bulacak? İş olmadığı için TIR fiyatları da düştü. Ekmek teknemizdi ama artık ekmek parası dahi kazandırmıyor. 150 bin liraya almıştım, şimdi çalışmadığı için satmak istedim. Bu fiyata satsam çok zarar edeceğim. Ne yapacağımı bilmiyorum.”

TIR şoförü Aslan, kendisi gibi, diğer TIR şoförlerinin de mağdur olduğunu sözlerine ekledi.

#

21 Ağu 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.