“İnsanlık ayakta olsaydı, bu katliamlar yapılmazdı”

Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun: 'Ey insanlık Mısır'da darbeci Sisi'nin Suriye'de cani Esad'ın Gazze'de

Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun: “Ey insanlık, Mısır’da darbeci Sisi’nin, Suriye’de cani Esad’ın, Gazze’de katil İsrail’in, Doğu Türkistan’da vahşi Çin’in, Rojava’da, Şengal’de IŞİD’in insanlığı katletmesini daha ne kadar seyredeceksiniz. Ey insanlık, dünyadaki zulüm kuşatmasını, kirli küresel ittifakı, demokrasinin mahkumiyetine, vahşet mühendislerinin temelini attığı zulüm gökdelenini sen yıkacaksın” dedi.

Mısır’da 14 Ağustos 2013 tarihinde cunta yönetiminin katliamının birinci yıl dönümünde Şanlıurfa’da yürüyüş düzenlendi.

Mısır’da Sisi’nin yaptığı darbeyi ve yapılan katliamları kınamak amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek, yürüyüş yapıp, darbeyi kınadı. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’nde bir araya gelen STK üyeleri, Topçu Meydanı’na kadar yürüyüş yaptı. Sürekli slogan atarak yürüyen üyeler, Topçu Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Toplanan yaklaşık yüz kişilik grup, tepki amaçlı düzenlediği yürütüşü Topçu Meydanı’nda sonlandırdı. Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, Rabia katliamının birinci yıldönümü olduğunu anımsatarak, insanlığın dünyada yapılan zulümlere karşı direnmesini istedi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Coşkun, “Ey insanlık, Mısır’da darbeci Sisi’nin, Suriye’de cani Esad’ın, Gazze’de katil İsrail’in, Doğu Türkistan’da vahşi Çin’in, Rojava’da, Şengal’de IŞİD’in insanlığı katletmesini daha ne kadar seyredeceksiniz. Ey insanlık, dünyadaki zulüm kuşatmasını, kirli küresel ittifakı, demokrasinin mahkumiyetine, vahşet mühendislerinin temelini attığı zulüm gökdelenini sen yıkacaksın” dedi.

Konuşması sık sık, ‘mazlumlar için sesini yükselt’ sloganı ve tekbirlerle kesilen Coşkun, konuşmasının devamında, “Katliam ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçti. Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misin? Zulüm kalelerinden atılan vahşet oklarının daha ne kadar çocuğun bağrına saplanmasına izin vereceksiniz? Ey insanlık ayağa kalk, dünyadaki zulüm kuşatmasını sen bitireceksin. Özgürlüğün mahrumiyetine sen son vereceksin. Ey insanlık, sen zalimin karşısında dursaydın, İsrail, Filistin ve Gazze’de soykırım yapılamaz, Afrika’da çocuklar açlıktan kıvranmazdı. Rojava’da, Kobani’de, Şengal’de zulümler devam etmezdi. Çocuklarlar açlıktan, susuzluktan olmazdı. Ey insanlık, sen ayakta olsaydı, tüm bu zulümler yaşanmazdı” diye konuştu.

Coşkun, açıklamasının devamında tüm insanlığı, dünyada yapılan zulümlere karşı ayağa kalkmaya davet ettiğini sözlerine ekledi. Tepki amacıyla yapılan yürüyüş için toplanan kalabalık, açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı. Ali ÇETİNKAYA

#

14 Ağu 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.