İnsanların Vazgeçilmezi Koruk Çıktı

Şanlıurfa'da havaların ısınması ile birlikte bağ ve bahçelerde yetişen sofralarımız baş tacı salata ve çiğ köftede yediğimiz ekşi koruklar

Şanlıurfa’da havaların ısınması ile birlikte bağ ve bahçelerde yetişen sofralarımız baş tacı salata ve çiğ köftede yediğimiz ekşi koruk satışa sunuldu. Üzümün sert ve ekşi hali olan koruk tezgahlarda yerini aldı fiyatı 3 ile 5 lira arasında alıcı bulan koruk şimdi ise ekşi olduğu için limon sosu ve limon tuzunun tahtını salladı. Şanlıurfa’nın çevre köylerinden gelen, salkım ve koyu yeşil olan koruk özellikle salata bostana gibi çeşitlerde daha çok tüketiliyor bazen ise terleme diye tabir ettiğimiz Urfa isotu ve tuz ile karıştırılıp hazırlanan terleme olarak ta tüketiliyor. Aynı zamanda insanların terleme yapmaları gözden kaçmadı. Geçen sene olduğu gibi bu sene tarlalarda verimin daha çok olduğunu söylediler. Yağışların bu sene çok olduğunu öne süren çiftçiler bu sene yüzlerin güldüğünü ifade etti.

13 Haz 2017 - 13:29 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.