İnşaat sektörü en kötü yıllarını yaşıyor

Şanlıurfa'da geçen yıl umduğunu bulamayan emlak sektörü bu yılda hayal kırıklığı yaşadı Konut fiyatlarının tavan yaptığı Şanlıurfa'da

vatandaş
Haber albümü için resme tıklayın

Kente son bir yılda konut satışlarında büyük bir durgunluk yaşanıyor. Sınırda yaşanan savaş ve ülke genelinde yaşanan olaylarla beraber devam eden istikrarsızlık emlak piyasasını fena vurdu. Karaköprü’de daha önce 300 bin lira olan bir daire 200 bin liraya bile alıcı bulamaz hale geldi.
Kentte bir ara altın çağını yaşayan emlak piyasasına son aylarda durgunluk hakim. Parayla satışların yerini takas usulü satışların aldığı emlak piyasasında, satılık, kiralık evler ve arsalara olan talep iyice düştü. Eski günler geride kaldı. Sektördeki gerileme temel olarak, yeterli talep olmamasına rağmen gereğinden fazla inşaat yapılması, arsa fiyatlarının yüksek olması ve komşu ülkelerdeki savaşa bağlanıyor.
Karaköprü’de fiyatların yüzde 10 ile 30 arası düştüğünü söyleyen sektörün önde gelen isimleri, düşen fiyatlara rağmen satışlarda durgunluk yaşandığını belirtti. Karaköprü’de 200 bin liralık dairede 20 ile 30 bin arası düşüş yaşandığı söylenirken 400 bin liralık dairelerin 300 bin liraya kadar düştüğü bildirildi. Sektördeki gerilemeyi yaşanan olaylara, ve konut kredilerinin yüksek olmasına bağlayan emlakçılar, şimdilerde kara kara düşünüyor.
Emlakçi esnafı," Şuanda emlak sektöründe parayla satışların yerini takas usulü satışlar aldı. Ucuz yerlerin alımı satımı kolay olurken pahalı yerlere yaklaşan olmuyor. Vatandaşların şuanda fırsat kolluyor. parasını cebinde bekletiyor yada en iyi yatırım araçlarına parasını koyuyor uygun fiyatta arazi yada konut düşerse direk alıyor."diye konuşturlar

25 Şub 2017 - 12:08 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.